Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Z evropskega prvenstva z desetimi odličji

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2017 12:32

Kadetska in mladinska reprezentanca v ju-jitsu se je med 27. in 29. 10. 2017 udeležila Evropskega prvenstva za kadete in mladince v Bukarešti.

Na tekmovanju, ki ga je pod okriljem Evropske ju-jitsu zveze (JJEU) organizirala Romunska zveza borilnih veščin, se je v treh dneh na petih tatamijih zvrstilo 548 tekmovalcev iz 26. držav.

Slovenski tekmovalci so posegli po odličnih rezultatih, tako se lahko po tridnevnem tekmovanju pohvalimo z desetimi odličji, in sicer dvema zlatima, dvema srebrnima in šestimi bronastimi.

Tekmovalci so pokazali vrhunsko pripravljenost v vseh ju-jitsu disciplinah. Amar Džaferović, debutant v reprezentanci, si je prvi dan zagotovil srebro v ne-wazi ali parterni borbi. Upešen dan so nadaljevala Eva Puhek, Nastja Simčič, Jasmina Kovač in Iva Simčič, ki so vsa osvojila bronaste medalje. Medtem ko sta Eva in Jasmina že dobitnici medalj iz svetovnega oziroma evropskega prvenstva, sta se jima zdaj pridružili še klubski kolegici, sestri Iva in Nastja Simčič.

Drugi dan kadetski moških nastopov v borbah sta Gašper Marot in Vid Belić priredila presenečenje s slovenskim finalom v kategoriji do 81 kg, v katerem je bil v soboto boljši Gašper Marolt. Dan sta zaključili še Particija Delač in Sara Besal, ki sta svojem naslovu svetovnih mladinskih prvakinj v letu 2016, dodali še naslov evropskih prvakinj.

Tretji dan je bil uspešen za moški kadetski par Žlindra / Košir in mladinski par Zupančič / Strnad v duo-sistemu. Pohvale tudi vsem ostalim tekmovalcem, ki so prikazali dobre nastope. Zahvala vsem trenerjem in strokovnim sodelavcem, še posebej fizioterapevtu, Juretu Penici, ki je postal nepogrešljiv član ekipe.

Reprezentanca se bo vrnila v Slovenijo v dopoldanskem času. Med tekmovanjem je potekalo tudi zasedanje upravnega odbora Evropske ju-jitsu zveze (JJEU), ki mu predseduje Robert Perc, sicer tudi predsednik JJZS in član Društva borilnih veščin Ippon iz Sevnice.

V čau tekmovanja je bilo podpisanih več pogodb za organizacijo tekmovanj v letih 2018 in 2019, prav tako pa so podelili posebno priznanje g. Rinaldu Orlandiju, prvemu podpisniku ustanovne listine Evropske ju-jitsu zveze, ki je bila podpisana pred 40-timi leti prav na dan zaključka prvenstva, 29.10.1977.

Ju-jitsu zveza Slovenije je članica Olimpijskega komiteja – združenja športnih zvez ter Evropske (JJEU) in Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF). Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu vitja.gricar@ju-jitsu.si ali telefonski številki 041-578-856.