Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Rio de Janeiro

Za varnost na SP in OI 50.000 policistov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.03.2013 18:30

Brazilija bo v naslednjih letih gostila dva velika športna dogodka. Najprej svetovno prvenstvo v nogometu leta 2014, dve leti zatem pa še olimpijske igre. Del tako zahtevnega organizacijskega zalogaja so tudi varnostne sile, posebej za oba športna veledogodka bodo v ta namen usposobili 50.000 policistov.

Brazilska predsednica Dilma Rousseff je danes sporočila, da bodo 50.000 policistov in varnostnikov izurili v sodelovanju z ZDA. Poleg tega varnostni načrt predvideva, da bo na obeh dogodkih poleg teh delovalo še 25.000 posebnih varnostnih agentov, ki pa bodo prišli iz zasebnih organizacij.

"Pri pripravi na ta dogodka sodelujemo z oblastmi v ZDA. Naš cilj je, da posodobimo naše varnosten sile, ne le policistov, pač pa tudi gasilce in druge profesionalce, ki imajo na skrbi našo varnost," je dejala predsednica Brazilije. Pri urjenju bodo posebno pozornost namenili trem področjem: preprečevanju nasilja, organiziranega kriminala ter možnosti terorističnih napadov. "Po velikih dogodkih bo državi ostala lepa zapuščina. Imeli bomo 50.000 dobro pripravljenih profesionalcev," je o varnostni temi še dejala Rousseffova.


Varnostno pripravljenost bodo na športnem področju prvič preverili že junija letos, ko bo Brazilija gostila nogometni pokal konfederacij, julija pa bodo morali organizirati varovanje za udeležence velikega verskega zborovanja, ki se ga bo udeležil tudi novi papež.