reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Začenja se Istrska pomlad

Piše: Adria Mobil

Čas objave:
07.03.2018 11:39

Mednarodna dirka Istarsko proljeće se bo začela s četrtkovim prologom v Umagu, nato pa so pred kolesarji še tri zahtevne etape.

Vsi tekmovalci, tudi šesterica KK Adria Mobil, upajo na prave pomladne temperature. Ekipa Adria Mobil se bo borila za etapne zmage ter visoke skupne uvrstitve. Dirka je zanimiva tudi za slovenske ljubitelje kolesarstva, saj poteka dirka v neposredni bližini Slovenije.

Istarsko proljeće oz. Istrska pomlad je dirka s tradicijo, ki sega v davno leto 1961. Sprva je bila dirka rezervirana za lokalne kolesarje, leta 2000 pa so prvič sprejeli profesionalne kolesarje. Od leta 2005 je ta dirka del serije UCI Europe Tour in ima kategorijo 2.2. Vam ime dirke ne seže tako daleč v preteklost? Kaj pa, če zapišemo še to, da se je vse do leta 2006 imenovala Jadranska magistrala?

Ekipa Adria Mobil je na dirki slavila leta 2013, ko je svojo prvo skupno zmago osvojil Matej Mugerli. Matej je tudi aktualni branilec naslova, dirko je osvojil tudi lani, vendar tokrat v dresu ekipe Amplatz-BMC. Adria je pod imenom Krka-Telekom Slovenije slavila že leta 2000, ko je dirko dobil Vladimir Miholjević.

Prolog in tri zahtevne etape

Prolog po samem centru Umaga bo potekal v četrtek, na dva kilometra dolgem krogu. Sledita dve zelo zahtevni etapi z zaključkom v klanec. V petek bo cilj v Labinu, v soboto pa bo cilj še zahtevnejši - na Oprtalj. Nedelja bo z vidika trase nekoliko manj zahtevna, v Umagu pa se obeta šprint glavnine.

Ekipa Adria Mobil Cycling za dirko Istrska pomlad: Dušan Rajović, Gašper Katrašnik, Žiga Grošelj, Jure Golčer, Radoslav Rogina in Žiga Horvat