Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Brežice

Žiga postal glavni favorit

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 21:28

Na 2. pokalni tekmi v karateju je med najmlajšimi včeraj ponovno prepričljivo zmagal Brežičan Žiga Suša.

S svojo drugo zmago je Žiga Suša postal glavni favorit za osvojitev pokala za leto 2012, saj prepričljivo vodi v konkurenci najmlajših dečkov. Tretja, zadnja pokalna tekma, bo na martinovo nedeljo v Kanalu ob Soči, kjer se bo izjemni mladi karateist poskušal ponovno povzpeti na zmagovalne stopničke in za Brežičane osvojiti pokal Slovenije v katah za najmlajše.

Sedemletni Žiga trenira karate že tretje leto in iz tekme v tekmo navdušuje s svojo izjemno borbenostjo, koncentracijo in z odličnim tehničnim znanjem. S svojo eksplozivnostjo in hkrati popolno umirjenostjo prikazuje osnovne principe Gojyu-Ryu karateja, ki temelji na izmenjaje se mehko – trdih tehnikah. Podobne principe je obvladal tudi mladi junak legendarnega filmskega hita Karate Kid, ki je svoje znanje tako kot Žiga črpal pri najboljših mojstrih iz japonske Okinave.

Poleg Žige so za Karate klub Obzorje Brežice nastopili tudi Hana Suša, Nika Omerzo, Aljaž Šumlaj in Nastja Galič, ki tokrat niso posegli po medaljah, pokazali pa so lepe izvedbe Gojyu-Ryu kat in pritegnili pozornost obiskovalcev. Hana Suša in Nika Omerzo sta tekmovali v konkurenci mlajših deklic. Elegantna brežiška katašica Hana Suša je imela tokrat pri izvedbi in uvrstitvi nekoliko smole, v boj za medalje pa se je uspelo prebiti Niki Omerzo, ki je po težkem repasažu osvojila peto mesto. Nika se je kot edina iz Brežic pomerila tudi v borbah, kjer je ravno tako osvojila odlično peto mesto, ki prinaša 2 točki v točkovanju za pokal Slovenije.


Med starejšimi dečki je nastopil Aljaž Šumlaj in se uspel v zelo močni konkurenci prebiti vse do tretjega kola. Njegove izvedbe mojstrskih kat so iz tekmovanja v tekmovanje boljše in videti je, da njegov pravi čas zrelega karateista šele prihaja.

V kadetski konkurenci so se pomerile samo mojstrice karateja in med njimi je suvereno nastopila tudi izvrstna katašica in brežiška trenerka mladih upov Nastja Galič. Izvedla je dve vrhunski kati, vendar je po točkah z 2 : 3 za las izgubila proti kasnejšim zmagovalkam in se tokrat zadovoljila le z močnim aplavzom in s čestitkami publike ter svojih mladih učencev.