mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Poreč

Žigi Horvatu dve majici

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
10.03.2018 08:55

Na prvi etapi Istrske pomladi, s traso od Poreča do Labina, je najbolje kazalo Žigi Horvatu, ki je skupaj s še štirimi kolesarji pobegnil s štartne črte.

Pobeg je trajal skoraj do konca etape, čisto na koncu pa je glavnina pokazala svojo moč. Žiga se vendarle ima česa veseliti - zdaj je nosilec dveh majic.

Peterica ubežnikov je imela največjo prednost štiri minute. 30 km do cilja se je razlika začela topiti, zato je napadel Žiga Horvat in sledil mu je lahko le luksemburški kolesar. Nekaj kilometrom pred ciljem je omagal tudi slednji in Žiga Horvat je ostal sam. Zaključek dirke je bil zelo zahteven in Horvatu so pošle moči na zadnjem vzponu proti Labinu. Za uteho si je nadel dve majici - za najboljšega kolesarja na letečih in gorskih ciljih.

Zmagovalca je odločil sprint glavnine, ki ga je dobil Danec Kasper Asgreen, aktualni evropski prvak na kronometer v kategoriji do 23 let. Jutri bo odločilna etapa z zaključnim vzponom na Oprtalj. Radoslav Rogina je v odličnem položaju v skupni razvrstitvi, in ima možnost za visoko skupno uvrstitev.

Srečko Glivar, športni direktor: "Od začetka sezone v hrvaški in slovenski Istri je bila to že šesta dirka in vsako dirko je dobila druga ekipa, kar priča o kakovosti in izenačenosti ekip. Za zmago potrebuješ tudi kanček sreče, ki jo mi danes nismo imeli. Vsi upamo, da se bo jutri obrnilo v našo prid."

Žiga Horvat: "Danes je bila na sporedu 160 km dolga, večinoma ravna etapa z zaključnim vzponom na Labin. Že takoj po štartu nas je pobegnilo pet kolesarjev. Narekovali smo dober tempo, na polovici etape smo imeli že skoraj pet minut prednosti. Med etapo sta bila gorski in leteči šprint, katera sem oba dobil. Približno 40 km do cilja so nekateri kolesarji že začeli izgubljati energijo, in takrat je napadel Wirtgen, sledil pa sem mu lahko je jaz. Vozila sva res na maksimumu in pred Labinom sva imela še 40 sekund prednosti. Tam sem ga napadel in mu tudi ušel. Na žalost pa to ni bilo dovolj za etapno zmago, saj me je skupina ujela tri kilometre pred ciljem."

Rezultati - 2. etapa