kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Val d'Iser

Zmaga Hirscherju, Slovenca brez točk

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.12.2012 14:30

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec tretjega veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v francoskem Val d'Iseru.

Branilcu skupne zmage, ki je vodil že po prvi vožnji, se je nekoliko presenetljivo najbolj približal Nemec Stefan Luitz (+1,16) na drugem mestu, tretji je bil zmagovalec zadnjih dveh veleslalomov Američan Ted Ligety (+1,42).

Med največjimi osmoljenci na tekmi je domači up Alexis Pinturault, zmagovalec sobotnega slaloma in drugouvrščeni po prvi vožnji, ki je zgrešil vratca tik pred ciljem in zapravil zanesljivo uvrstitev na stopničke.

Hirscher je zmagal pred 20-letnim Luitzom, ki se do Val d'Isera še nikoli ni uvrstil niti v deseterico. Luitz je bil po prvi vožnji komaj 25. Od prvega mesta se Nemec ni poslovil vse do zadnjega nastopajočega. "Seveda, da sem videl, kaj se je zgodilo Pinturaultu, kar pa mi ni niti najmanj olajšalo dela.


To je bil zanesljivo najtežji veleslalom doslej v tej sezoni. Vsekakor me zelo veseli, da je Ligety premagljiv. Upam, da bom nadaljeval tako še v nadaljevanju sezone," je bil presrečen Hirscher, ki je prišel do prve zmage v novi sezoni svetovnega pokala in 13. zmage skupno.

V skupnem seštevku svetovnega pokala še vedno vodi Norvežan Aksel Lund Svindal (440) pred Ligetyjem (402) in Hirscherjem (380). Ligety (260) je ohranil rdečo majico vodilnega v veleslalomskem seštevku. Le dvajset točk manj ima v seštevku discipline Hirscher.

Slovenski tabor je ostal brez točk svetovnega pokala. Edini slovenski finalist Janez Jazbec je namreč odstopil na drugi progi ter s tem zapravil priložnost, da bi že tretjič zapored vknjižil točke svetovnega pokala. Nova priložnost ga tako čaka čez teden dni v italijanski Alti Badii. Jazbec je v prvi vožnji vpisal 22. čas (+2,47). Drugi slovenski predstavnik Žan Kranjec se ni uvrstil v finalno vožnjo. Zasedel je končno 42. mesto, za vodilnim Hirscherjem je zaostal za 4 sekunde in 33 stotink.