Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Zmajem pričakovan naslov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.04.2013 22:13

Hokejisti Telemacha Olimpije so državni prvaki za sezono 2012/13. V današnji drugi finalni tekmi so v gosteh premagali ekipo Playboy Slavija s 3:2 in s skupnim izidom 2:0 v zmagah osvojili naslov prvaka.

Ljubljanski hokejisti so pričakovano prvaki za sezono 2012/13. Edino profesionalno moštvo v Sloveniji, ki je po propadu tradicionalnih tekmecev z Jesenic ostalo brez najtežje pričakovanih obračunov na domačih tleh, je za drugi zaporedni in skupno 13. naslov v samostojni Sloveniji v dveh tekmah in dveh dneh ugnalo tekmece iz Zaloga. A čeprav so ti igrali že tretjo tekmo zapored, so iz sebe še iztisnili zadnje rezerve moči ter poskrbeli za negotov finale do zadnje minute, potem ko so se vrnili v igro v zadnji tretjini.

Po nedeljski zmagi zeleno-belih s 4:1 so Založani napovedali, da se bo današnja tekma začela pri izidu 0:0, Ljubljančani pa so se zavedali, da morajo status favoritov na papirju potrditi tudi v praksi. Zaloška ekipa je bila na ledu že tretji dan zapored (v soboto so igrali še drugo polfinalno tekmo), a začetek tekme je pripadel njim. Vratar zmajev Jerry Kuhn je moral nekajkrat dobro posredovati ob strelih domačih, razpoložen pa je bil tudi vratar črno-rumenih Aleš Sila. Dolgo se je zdelo, da se bo uvodna tretjina prav po zaslugi vratarjev končala brez zadetkov, a so nato gostje v dobro minuti dosegli dva gola. Najprej Chris d'Alvise, ki je spremenil smer ploščku pred golom, potem pa še Žiga Pance, ki je v mrežo pospravil odbitek po strelu Andreja Hebarja.

Založani pa se še niso predali. Na začetku druge tretjine so bili Nik Ulaga, Luka Kar in Uroš Haler zelo blizu izenačenja. Ulaga je zadel prečko, Haler pa je skušal kaznovati nespretno posredovanje Kuhna, ki je zadrsal iz vrat, vendar je bil Olimpijini čuvaj mreže še dovolj hiter, da gola ni bilo. Zato pa so v polno zadeli zmaji, po uigrani akciji Mušiča, Žige Panceta - oba se bosta že v torek pridružila reprezentantom v Mariboru - in Hebarja pa je bilo na semaforju 0:3 in igralce iz Tivolija je le še 20 minut ločilo od naslova.

A izkazalo se je, da teh zadnjih 20 minut finala ne bo lahkih. Založani so svojo kožo prodajali drago, spet je bil razpoložen vratar Sila, ki je ustavil nekaj nevarnih strelov ljubljanskih napadalcev. A so nato gostje začeli delati nepotrebne prekrške, zaporedne številčne prednosti pa so domači hitro izkoristili. Ob trenutkih številčne premoči so udarili dvakrat, v le minuti in sedmih sekundah je v polno dvakrat zadel Luka Ščap in Slaviji se je v 55. minuti odprla možnost, da morda izsili še tretjo tekmo.

Domači so vse moči usmerili v napad, gostje so se skušali umiriti tudi z minuto odmora, ki jim je tudi koristila. Slavija je v zadnji minuti dvoboja skušala še s šestimi igralci v polju priti do izenačenja in nekajkrat je bilo pred vrati gostov vroče, ostalo pa je pri tesnem porazu in s tem koncu klubske sezone 2012/13.