Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Zabavno Novo mesto

AUDIO: V ponedeljek se začenja že 18-ti JAZZINTY

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.08.2017 15:40

Glasbena delavnica in festival Jazzinty predstavlja največji mednarodni festival v JV regiji in osrednje neformalno izobraževalno središče na področju jazz glasbe v Sloveniji.

Letos je na delavnico vpisanih rekordnih 80 udeležencev, ki prihajajo iz 10ih držav.

Letošnji Jazzinty se bo začel v ponedeljek 14. avgusta in bo trajal do sobote 19. avgusta. Na delavnici bo poučevalo 12 mednarodnih mentorjev, priznanih glasbenikov in pedagogov, od katerih je kar 5 slovenskih glasbenikov.


Delavnico že tradicionalno spremlja tudi jazz festival, ki v popoldanskih in večernih urah napolni staro mestno jedro ter prinaša metropolitansko vzdušje in ustvarjalno energijo. Program festivala je sestavljen iz predstavitve novih slovenskih jazzovskih projektov, različnih koncertov mentorjev delavnice, nagrade Jazzon, zaključnega koncerta udeležencev delavnice in spremljevalnega programa. Pomemben del festivala je tudi sklop popoldanskih in večernih jam sessionov, v katerih nastopajo predvsem udeleženci delavnice, pa tudi mentorji in ostali glasbeni gostje, ki improvizacijsko muziciranje pogosto razvijejo v nepredvidljive, energične glasbene izlete v neznano.

O edinstvenem glasbenem izobraževanju in izkušnji, ki mlade glasbenike motivira in oblikuje v resne ambasadorje slovenske jazz scene smo se na radiu Krka pogovarjali z Juretom Dolinarjem, projektnim vodjo delavnic in festivala Jazzinty.

Jure Dolinar, projektni vodja delavnic in festivala Jazzinty, je bil danes gost v studiu radia Krka