Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Zabavno Novo mesto

AVDIO&FOTO: Doroteja prijetno presenetila slavljenko Alenko

Piše: M.K./D.S.

Čas objave:
07.11.2018 11:20

Z akordi v očeh in nasmehom na ustih, je studio Radia Krka danes obiskala vrhunska glasbenica Alenka Godec. Z voditeljico Dorotejo Stupar sta se srečanja prisrčno razveselili.

DSC07011.JPG
Alenka in Akordi v očeh
RK

Sproščeno sta poklepetali o svojih koreninah, Alenka je povedala, da njen oče izhaja iz njej ljube Dolenjske, govorili pa sta tudi o sladkih pregrehah in o ljubezni do živalih. 

Alenkina glasbena zgodba se je začela leta 1988 na prireditvi Pop delavnica z zasedbo Cafe s skladbo 'Tvoja' – odtlej je minilo že 30. Zato je Doroteja pogumno vprašala Alenko: "Če bi srečali Alenko iz tistega časa, kaj bi ji odsvetovali?" Odgovor se skriva v posnetku pogovora. 

Sicer pa je beseda tekla tudi o pevkinem drugem poklicu, saj je učiteljica nemščine.

Njena prva ljubezen pa ostaja glasba in prvi izdelek, po delovnem premoru, je skladba Zvezda. Izdala pa je tudi že tudi novo skladbo »Akordi v očeh«… Pri tej je zanimivo je, da so na Alenkino željo uporabili izključno moške spremljevalne vokale. 

Seveda pa pri nas brez kakšnih posebnih idej ne gre zato je Doroteja Alenko presenetila s tortico. Pevka je namreč pred kratkim praznovala rojstni dan in je v studiu Radia Krka upihnila čisto pravo svečko, ob tem pa si tudi nekaj lepega zaželela. Doroteja ji je zaželela še veliko uspeha ter akordov – ne samo v očeh, tudi na sploh!

DSC07028.JPG
Vse najboljše, Alenka!
RK

Alenka Godec - skladba "Zvezda"

Alenka Godec je konec aprila po štirih letih končno predstavila novo skladbo. 'Zvezda' je nastala v sodelovanju z Janijem Hacetom in Barbaro Pešut. Močna, čustvena skladba z zelo osebnim besedilom je dobila tudi video podobo.  Alenka je videospot za 'Zvezdo' posnela z režiserjem Matjažem Kosmačem (MaKo studio). Zamislila sta si elementaren videospot, v katerem glavno in edino vlogo prevzema Alenka Godec in njena (sedaj tudi vizualna) vokalna izvedba skladbe. Videospot za 'Zvezdo' prihaja natanko 10 let po izidu Alenkinega zadnjega videospota 'Boljša kot prej'. Spot si lahko ogledate tudi tukaj

Alenka Godec - skladba "Akordi v očeh"
Prvič se je Alenka Godec javnosti predstavila leta 1988, takrat še v zasedbi Cafe, v Pop delavnici s skladbo 'Tvoja'. Kmalu zatem pa se je podala na samostojno pot. Alenka je za svoje jubilejno leto - letos obeležuje 30 let kariere, pripravila še eno pesem v sodelovanju z ekipo, s katero tudi sicer nastopa na letošnjih akustičnih koncertih. Skladbo je zanjo spisal Jani Hace, besedilo pa je tokrat prispeval Rok Vilčnik, s katerim je Alenka že nekaj časa želela sodelovati. Skladbo 'Akordi v očeh' so posneli v studiu Marsh, Alenka Godec je pri snemanju sodelovala s sebi ljubo ekipo glasbenikov: Miran Juvan (Rhodes, spremljevalni vokal), Robi Pikl (kitara), David Morgan (bobni, spremljevalni vokal), Igor Matkovič (krilni rog), Jani Hace (bas, orgle, tolkala, spremljevalni vokal), Martin Štibernik (spremljevalni vokal).
Pri Alenkini novi skladbi 'Akordi v očeh' so celotne back vokale posneli moški, čisto v zadnjem delu pesmi pa lahko slišite tudi žurerske vibracije ekipe muzikala Mamma mie: »Žurersko vzdušje smo posneli kar pred eno od predstav, mammmamijevci pa svojo vlogo odigrali seveda brezhibno!« o zaključku skladbe pravi Alenka.


Pogovor z Alenko Godec

Doroteja Stupar je presenetila Alenko Godec