Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

par Petisvet.si

Letnica našega rojstva nam točno določi partnerja

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Zabavno Novo mesto

Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina

Piše: Oglasno sporočilo

Čas objave:
27.06.2019 13:43

Aviratek z »žgečkljivo Dolenjko« in »ritodrsom« proglašen za najbolj noro dolenjsko pustolovščino za odrasle in otroke

28. september je dan, ki si ga bodo številni zapomnili. Za vedno. Po mokri in hladni, penasti in zabavni, predvsem pa po pristni dogodivščini in uspešno opravljeni avanturi v naravi v okolici Šentvida pri Stični. In po dobrodelnosti, saj je Aviratek tradicionalna rekreativno-dobrodelna prireditev, saj vsak udeleženec prispeva del startnine v dobrodelne namene. S prijavo do 15. julija bo tvoja denarnica debelejša za 15 EUR.

Za vse tiste, ki niste Dolenjci in se sprašujete o pomenu imena dogodka - avira v kleni dolenjščini pomeni ovira, oblak je ablak, rjava je arjava, tek čez ovire pa aviratek.

Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek

Organizator Avirateka, Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični skupaj z občino Ivančna Gorica prek Zavoda Prijetno domače organizira že sedmi tradicionalni Aviratek. Udeleženci organiziranega teka z ovirami bodo morali na razdalji osmih kilometrov premagati 20 pristnih in hudomušno poimenovanih ovir, postavljenih na poljskih in gozdnih poteh v okolici Šentvida pri Stični. Dogodek je namenjen odraslim in polnoletnim osebam, za najmlajše pa bo organiziran mini aviratek. Dogodek Aviratek združuje druženje, pristno pustolovščino in dobrodelnost.
Povabite svoje prijatelje, sodelavce na teambuilding ali poslovne partnerje na najbolj zabavni septembrski izziv za telo in duha. Skupaj se lahko preizkusite v skupinskem premagovanju ovir in lastnih meja.


Mini Aviratek
Zavedamo se, da otroci obožujejo tek in različne ovire. Zato so organizatorji pripravili tudi mini različico. Tako kot bodo najmlajši navijali za vas, boste tudi vi lahko navijali zanje. Začetek mini Avirateka bo predvidoma ob 14:30 uri oz. takoj po končani prireditvi za odrasle. V ciljnem prostoru na travniku bo urejen poligon mini Aviratek za otroke in mladino. Za najmlajše bo organiziran mini Aviratek s tremi prilagojenimi poligoni v dolžini 300 metrov, 600 metrov in 3 kilometre s petimi do dvanajstimi ovirami.

Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek

Aviratek ni tekmovanje
Organizatorji spodbujajo ekipno sodelovanje in druženje. Časa ne merijo. Lahko si ga vzamete "na počas" in "na peš". Aviratek je primeren rekreacijski dogodek tudi za fizično slabo pripravljene udeležence. Prav tako se ne beležijo uspešno premagane ovire. Mirno lahko kakšno tudi izpustite. Ni treba biti vrhunski športnik, če želite sodelovati na dogodku. Pravzaprav je zasnovan tako, da ga lahko premagate tudi z berglami.

Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek - najbolj nora dolenjska pustolovščina
Aviratek

Kaj dobite za plačano startnino?
Pristno dolenjsko pustolovščino pri (nezahtevnem) premagovanju »avir«, topel občutek pri srcu zaradi prispevka k dobrodelnemu namenu, krepko malico in pijačo, majico Aviratek s patentirano »packo«, priznanje za hvaljenje pred vnuki in veliko zanimive pustolovske vsebine za deljenje s svojimi prijatelji, sodelavci ...
Organizatorji so poskrbeli, da bo zabavno tudi po Avirateku. Po zaključku teka in dobrodelne dražbe so namreč pripravili še Oktoberfejs, na katerem se boste ob dobri pijači in jedači zabavali tudi ob ritmih ansambla Pogum.
Prijave na tek s premagovanjem zanimivih ovir lahko udeleženci opravijo na spletni strani aviratek.si.