andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Zabavno Buckingham

Britanski dvorni dvojčki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.12.2012 16:24

Potem ko so v uradu britanskega princa Williama v ponedeljek potrdili, da vojvoda in vojvodinja cambriška pričakujeta naraščaj, so se v britanskih medijih pojavila ugibanja, da bodo na dvoru prihodnje leto zibali dvojčka, Britanci pa glede kraljevega dojenčka sklepajo različne stave. Prince William je sicer soprogo Kate danes obiskal v bolnišnici.

Pred londonsko bolnišnico King Edward VII. je Williama čakala množica novinarjev, a princ ob odhodu iz bolnišnice ni želel dajati izjav.

30-letno vojvodinjo cambriško so v zasebno bolnišnico sprejeli v ponedeljek zaradi hiperemeze, hujše oblike jutranje slabosti. Hiperemezo, ki prizadene od 1,5 do dva odstotka nosečnic, spremljajo različni simptomi, med njimi izguba telesne teže, dehidracija, podhranjenost, presnovno neravnovesje ter težave pri opravljanju dnevnih opravil. Zaradi teh težav Kate v bolnišnici dobiva infuzijo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz Williamovega urada Clarence House so v ponedeljek tudi sporočili, da gre še za zelo zgodnjo nosečnost in da bo Kate v bolnišnici najverjetneje ostala nekaj dni, nato pa bo še nekaj časa morala počivati.

Mediji ugibajo, da je vojvodinja cambriška noseča manj kot 12 tednov, najverjetneje okoli dva meseca. Tako si razlagajo dejstvo, da je kraljeva družina novico potrdila šele takrat, ko je morala Kate v bolnišnico.

V britanskih medijih so se spričo zdravstvenih težav vojvodinje danes pojavila ugibanja, da pričakuje dvojčka.

Britance, ki so znani po tem, da radi sklepajo stave, pa je po objavi novice o pričakovanju kraljevega naraščaja že zajela stavna mrzlica. Tako je zelo veliko ljudi že stavilo, da bosta William in Kate dobila dvojčke, nekaj pa jih stavi celo na trojčke ali četverčke.

Stave padajo tudi glede imen, pri čemer je največ Britancev doslej stavilo na ime Victoria za deklico in George za dečka. Glede načina poroda v stavah prednost dajejo naravnemu porodu pred carskim rezom. Sicer pa se stave sklepajo še glede porodne teže novorojenčka, barve las in tega, kateri časnik bo dobil ekskluzivno pravico za objavo prvih fotografij kraljevega naraščaja.

Na Otoku so poleg tega že začeli izdelovati prve spominke v zvezi s kraljevim otrokom. Tako je proizvajalec keramike v kraju Stoke-on-Trent v torek začel izdelovati skodelice z napisom "Kraljevi dojenček 2013". Ob rojstvu pa bodo začeli proizvajati skodelice z imenom novorojenčka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

William in Kate sta se poročila aprila lani v Londonu. Odtlej živita na severu Walesa, vendar se želita kmalu preseliti v kensingtonsko palačo v britanski prestolnici.

30-letni princ William je drugi v vrsti za britansko krono za svojim očetom princem Charlesom. Prvorojenec ali prvorojenka Williama in Kate bo tako imel oz. imela velike možnosti, da nekega dne prevzame monarhijo, saj bo v vrsti za prestol za svojim očetom. V primeru, da se bosta rodila dvojčka, bo monarhija pripadla tistemu, ki bo na svet prijokal prvi.