miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

Zabavno Novo mesto

FOTO: Ajda je magnet za srečo

Piše: M.K.

Čas objave:
02.09.2019 08:52

Krkašica Ajda Zorko ima zadnje čase res velikansko srečo. Kar naprej jo spremlja in za to ima tudi konkretne dokaze, namreč kamorkoli gre, tam najde štiriperesno deteljico. Pa na le eno, ampak več teh prinašalk sreče.

»Že drugo poletje zaporedoma mi deteljice skačejo pred oči in v roke,« pravi nasmejana Ajda. »Letos sem jih našla že veliko, pri 6. sem nehala šteti. Lanskih pa je okoli 10. Ampak jih ne iščem, častna!« Radijka pravi, da jo v bistvu poiščejo kar same. Najpogosteje tako, da jih mimogrede opazi ali pa kadar hoče kaj pobrati s tal ali pa narediti fotko, pa so pač tam, na njeni poti.  »Večinoma jih utrgam in posušim med listi mojega rokovnika ali pa jih podarim. Nazadnje sem z njo presenetila mojo babico, ki jo je še tri dni občudovala v vazici na mizi.«

Verjetnost, da nekdo najde navadno ali pa štiriperesno deteljico je kar  1:10.000, zato velja za največjo prinašalko sreče. Krkašica dodaja, da ni vraževerna, v smislu, da bi imela zaradi njih več sreče. »Srečna sem z njimi ali pa brez njih«. In Ajda z veseljem to svojo srečo in dobro voljo deli med poslušalce Radia Krka.