Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zabavno

FOTO: Čuki in Kvatropirci z novim singlom in spotom

Piše: Agencija Ekskluzivno, K.K.

Čas objave:
11.10.2018 08:52

Točno en mesec in en dan pred jubilejnim koncertom z naslovom "Čuki legende", ki bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 11. 11., so nam Čuki postregli z novo pesmijo.

Cuki_Kvatropirci_foto.jpg
Kvatropirci in Čuki
K.K.

Dne 10. 10. ob 10. in 10 minut je luč sveta ugledala nova pesem, ki ji je usojeno biti uspešnica. Tako pravijo vsi tisti redki izbranci, ki so jo do sedaj imeli priložnost slišati.

Kvatropirci_Cuki.jpg
Kvatropirci in Čuki
K.K.

Pesem "Če se od spominov da živet'" je napisal avtor številnih že skoraj ponarodelih uspešnic Jože Potrebuješ, ki je tudi dal pobudo za prav poseben duet. "Ko smo septembra v Bohinju na prireditvi ob 240. letnici prvega vzpona na Triglav prvič skupaj zapeli Čuki in Kvatropirci legendarno pesem Tri planike, me je prešinilo, da bi nekaj ušpičili skupaj. Takoj smo je ujeli glasovno, postali pa smo tudi dobri prijatelji," je zaupal Jože.

Pesem sicer govori o neuslišani ljubezni, vsem pa se najbolj v srce vsede naslednji refren, ki je tako nalezljiv, da ga boste kmalu prepevali vsi :
Če se od spominov da živet'
potem jest še dolgo bom na svet'
saj misel me nate gor drži
včasih me boža, včas' boli

Glavni vlogi v videospotu, ki ga je sicer režiral Jani Pavec, sta odigrala Jernej Tozon in nekdanja miss Slovenije Tina Petelin. Čuki do sedaj niso naredili prav veliko duetov z drugimi glasbeniki, tiste ki so jih, so vsi postali velike uspešnice. Spomnimo se mega uspešnice "Komar" skupaj s Piko Božič, pa prav tako legendarno pesem "Daj mi poljub" skupaj z Modrijani in "Z nogo ob tla" z Barbaro iz skupine Donačka.

Cuki_Kvatropirci_spot.jpg
Kvatropirci in Čuki
K.K.

O tem, kdo vse bo s Čuki od naštetih izvajalcev nastopil tudi na koncertu ob 30. letnici na Martinovo nedeljo v Cankarjevem domu, pa so Čuki kar se da skrivnostni. Menda pa bo v določenem trenutku na odru toliko Čukov, kot jih ni bilo še nikoli. Za koncert, ki bi se zlahka imenoval tudi "Pesmi vaše in naše mladosti" sicer obstaja ogromno zanimanje, saj ta skupina v vseh treh desetletjih in skoraj 4.000 nastopih takšnega samostojnega koncerta še ni imela, kar se sliši za skupino takega renomeja skoraj neverjetno.

Kvatropirci_Cuki.jpg
Kvatropirci in Čuki
K.K.