Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Zabavno Krško

FOTO: Martinov koncert Tonija Sotoška

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.11.2012 10:36

Znani glasbenik, harmonikar in instrumentalist Toni Sotošek iz Krškega je v petek, 9. novembra 2012, v športni dvorani Osnovne šole Jurija Dalmatina v Krškem pripravil 6. tradicionalni Martinov koncert. Ob tej priložnosti je Sotošek izdal zgoščenko z naslovom Moji mamici.

Koncerta sta se udeležila tudi Franc Bogovič, minister za kmetijstvo in okolje ter Miran Stanko, župan občine Krško ter Sotošku čestitala za organizacijo koncerta in izid zgoščenke.

Program je povezoval Klobasekov Pepi, ki ga je izvrstno odigral Miro Klinc. Na koncertu so se predstavili harmonikarji Tonija Sotoška, ansambel Ponos, ansambel Jelša, Popotniki, Donačka, pevski zbor OŠ Jurija Dalmatina, The Palinka band, ansambel Mira Klinca, Toni Sotošek z družino, Modrijani in Nuša Derenda.

Kralj cvička Franc Tomše je krstil mlado vino in novo zgoščenko družine Sotošek, na kateri je deset skladb: Moji mamici, Polka za Evo, Podboj je heroj, Mami za rojstni dan, Obletnica poroke, Jožetova polka, Splača se učit, Veseli december, Božič pri nas, Ni vina brez Martina. Skladbe z zgoščenke je Toni Sotošek s svojimi tremi sinovi tudi predstavil in poželi so močan aplavz.

Toni Sotošek se je ob koncu zahvalil vsem, ki so mu na kakršen koli način pomagali pri organizaciji koncerta. Sklenili so ga z Avsenikovo Na Golici. Obiskovalci, ki so napolnili šolsko dvorano do zadnjega kotička, so preživeli več kot tri ure dolg večer z veliko glasbe, petja in humorja.