kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Novo mesto

FOTO: Kdo je punčka, ki piha svečke?

Piše: M.K.

Čas objave:
07.07.2019 19:30

Tudi vas kdaj prevzamejo spomini? Se morda takrat vračate v otroštvo? Na Radiu Krka smo se z ekipo radijskih sodelavcev vrnili po najboljše, najlepše in najbolj pristne spomine na preteklost. Ti se skrivajo v lepem, brezskrbnem otroštvu in v varnem zavetju toplega doma. V tokratni (nagradni akciji) vas postavljamo pred nov izziv. Čigavo otroštvo predstavljamo tokrat? Kdo razkriva svoja najnežnejša doživetja? Vsem radijcem smo zastavili enaka vprašanja, vi pa v njihovih odgovorih in s pomočjo fotografij, ugotovite, čigavo otroštvo razkrivamo.

Tokrat predstavljamo otroštvo radijke, ki lahko svoje otroštvo strne v najboljše tri stvari, na katere ima nepozabne spomine. To so potolčena kolena, Čokolešnik in muca Sivka. V pomoč pri odkrivanju katero voditeljico in novinarko z Radia Krka predstavljamo, naj vam bodo fotografije in njeni iskreni odgovori.

IMG-2583.JPG
Kdo je dojenčica na sliki?
Foto: lastni arhiv

1. Kje si preživljala otroštvo in s kom? 

Otroštvo sem preživljala na vasi, v fantovski družbi, z bratom Alešem in tremi bratranci. Največ časa sem preživela z bratrancem Štefanom. Moje otroštvo je bilo lepo, igrač ni bilo veliko, denarja tudi ne, smo bili pa vse dni zunaj, pozimi in poleti, se igrali skrivalnice, na kupih peska gradili avtoceste in viadukte, plezali po drevesih. S Štefom sva imela tudi gostilno, ki sva jo postavila iz "ciglov". No, podjetništvo se nama ni ravno obneslo. Pozimi smo bili vse dni na snegu. Domov smo prišli šele, ko se je stemnilo, z rdečimi nosovi in popolnoma premočeni. Doma smo imeli kokoši, zajčke in kmalu že prvo mačko Sivko, ki mi jo je soseda prinesla v velikem žaklju, ker je bila popolnoma divja, tako da smo jo imeli nekaj časa zaprto kar v zajčniku. Pa sem ji toliko časa težila, da je nehala trmariti in kasneje sva jo lahko crkljala le midva z bratom. Veliko časa sem preživela tudi na sosednji kmetiji, pri teti Ivanki, ji pomagala na njivi, pa molzla krave in menda sem se z njimi tudi po več ur pogovarjala in jim pela.

IMG-2585.JPG
Pozimi se je najraje sankala
Foto: lastni arhiv

2. Kakšne osebnostne lastnosti si imela, kot otrok?

Tih otrok res nisem bila. Ko smo še živeli na mamini domačiji, tik ob cesti, preselili smo se, ko sem bila stara 4 leta, sem menda stala ob cesti in "zasliševala" vse, ki so prišli mimo. 

3. Kaj te najbolj ponese v otroštvo ? Kaj ste se igrali?

Svoje sobe zelo dolgo nisem imela, sem imela pa svoj bunker pod kuhinjsko mizo, kamor sem si navlekla vse, kar sem imela. Še dobro, da tega ni bilo veliko. In strašno rada sem brala. Tudi ponoči z baterijo pod odejo. Denarja za knjige seveda ni bilo, na prste ene roke lahko preštejem tiste, ki sem jih imela. Prve pa ne bom nikoli pozabila, Šivilja in škarjice. Pa borovnice! Vse popoldne in vikende smo jih nabirali. Sendvič, sok in lonček, pa smo šli. Vsi štirje. Potem pa na vlak in v Zagreb, kjer smo jih prodali.

4. Se spomniš kakšne posebne dogodivščine?

Večino časa sem imela potolčena kolena in komolce, ker sem seveda morala biti zraven pri fantovskih lumparijah. Spomnim se, da se je v tistih časih zelo težko dobil lak za lase in mami je imela dva, ki ju je čuvala kot zlato. Mi mulci smo pa našli osja gnezda, zbezali ose ven in porabili oba. V parih minutah. Uh, je bila besna.

Ste jo prepoznali? To je naša voditeljica in novinarka Mojca Prosenc.