kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno

FOTO: Natečaj VOLKSWAGEN ŠPILA v polnem teku

Piše: R.K.

Čas objave:
20.12.2018 15:26

Narodnozabavni ansambli, pozor! Prijave so odprte le še do konca leta. Natalija Verboten, Raay, Primož Grašič in Anže Zavrl so letos v praznični sezoni poleg glasbenih nastopov zelo zaposleni tudi s sodelovanjem v glasbenem natečaju Volkswagen Špila. Raay, Primož in Anže kot člani komisije že vneto pregledujejo prijave narodnozabavnih ansamblov, skupaj z Natalijo pa se v sklopu promocije natečaja te dni mudijo tudi na terenu.

V mesecu novembru se je začel natečaj narodno-zabavne glasbe Volkswagen Špila, ki je namenjen slovenskim narodnozabavnim ansamblom – tako tistim, ki so na glasbeni sceni še sveži, kot tistim, ki imajo na tem področju že dolgoletne izkušnje –, če le dokažejo, da so iz pravega testa, in s svojo energijo, nastopanjem in talentom prepričajo komisijo ter se zavihtijo med najboljše na sceni. 

Natalija Verboten je ob tem dejala: »Veseli me, da toliko mladih ustvarja in razvija narodno-zabavno glasbo in da sem lahko tudi sama del te zgodbe. Med ansambli vidim veliko potenciala, v njih pa vidim tudi sebe, ko sem bila na začetku svoje glasbene poti.«

Kot mentor in žirant se je ekipi pridružil tudi Anže Zavrl, eden najpomembnejših ustvarjalcev na moderni narodno-zabavni sceni, ki že več kot desetletje soustvarja v popularni skupini Gadi. Anže je z glasbo obdan že vse življenje, saj se je z njo ukvarjal že njegov oče. V svoji karieri je v več kot desetih letih muziciranja ustvaril že cel kup nepozabnih hitov. Poleg domače glasbene scene pa ga zelo resno jemljejo tudi osnovnošolci, Anže je namreč učitelj razrednega pouka. Kot žiranta in člana komisije bo Anžeta prepričala predvsem energičnost in simpatičnost narodnozabavnih ansamblov. Kot mentor pa pravi: »Glasbenikom bom z veseljem priskočil na pomoč, jim pomagal izpiliti avtorsko pesem in njihov nastop, saj sem v desetih letih, odkar delujem na glasbeni sceni, spoznal že marsikatero modrost, ki jim je lahko v pomoč tudi pri nadaljnjem ustvarjanju.«

Raay bo kot žirant in član komisije pozoren predvsem na energijo, dobro izvedbo in »tisto nekaj«, kar lahko osvoji občinstvo. Kitarsko legendo Primoža Grašiča bo prepričala točnost in natančnost igranja ansambla, Tomaž Šinko pa bo kot strokovnjak za inštrumente presodil, ali se je med glasbeniki in njihovimi inštrumenti ustvarilo pravo harmonično ravnovesje.

S SODELOVANJEM DO 10.000 EVROV, MEDIJSKE IZPOSTAVLJENOSTI IN MENTORSTVA PRIZNANIH GLASBENIKOV – PRIJAVE ODPRTE LE ŠE DO KONCA LETA

Na glasbeni natečaj Volkswagen Špila se lahko prijavijo vsi ansambli narodno-zabavne glasbe, vendar le še do 31. 12. 2018. Ansambli se lahko prijavijo na spletni strani www.spila.si, tako da oddajo svoje podatke in naložijo svoj videospot ali posnetek igranja v živo.

Sodelovanje v natečaju predstavlja za ansamble odlično priložnost, da se predstavijo v medijih in širši javnosti ter s pomočjo priznanih glasbenikov prodrejo na slovensko narodno-zabavno sceno, pri čemer bo zmagovalec prejel 10.000 evrov.

Izmed vseh prijavljenih bo komisija izbrala 30 polfinalistov, ki se bodo na treh koncertih – 7. 2. v Festivalni dvorani v Ljubljani ter 14. 2. in 21. 2. v Dvorani Union Celjskega doma – pomerili v živo. Žiranti bodo nato izbrali 9 finalistov. Ti bodo imeli tri mesece časa, da s pomočjo mentorjev ustvarijo in izvedejo novo avtorsko pesem ter jo v ljubljanski Festivalni dvorani predstavijo na velikem finalnem koncertu.

Volkswagen Špila je glasbeni natečaj, namenjen slovenskim narodnozabavnim ansamblom.
Natečaj je namenjen tako uveljavljenim kot še svežim narodnozabavnim ansamblom, ki se želijo s svojo energijo, igranjem, nastopanjem, kreativnostjo in talentom zavihteti med najboljše na sceni ter pokazati, da so iz pravega testa, da osvojijo natečaj Volkswagen Špila. Prijave na natečaj potekajo do 31. 12. 2018. Po zaključku prijav bo vse prijavljene ansamble ocenila komisija, ki bo do 11. 1. 2019 izbrala 30 polfinalistov. Ti se bodo nato predstavili na koncertih v živo, kjer bodo žiranti izbrali 9 finalistov. Izbrani ansambli bodo nato 3 mesece skupaj z mentorji pilili svoj nastop, glasbeno tehniko in petje ter se predstavili na velikem finalnem koncertu 16. 5. 2019, kjer bo izbrani zmagovalec prejel 10.000 evrov. Pobudnik in organizator glasbenega natečaja je Volkswagen.

Za več informacij o glasbenem natečaju Volkswagen Špila pišite na manca.kodermac@taman.si.