požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Zabavno Novo mesto

VIDEO&FOTO: Pa smo ga oddali

Piše: M.K.

Čas objave:
15.09.2019 14:40

Potem ko je Krkaš Jure Zupančič doživel številna neobičajna presenečenja na fantovščini, ki smo mu jih skupaj pripravili njegovi najtesnejši prijatelji in najboljši sodelavci z Radia Krka - urednica Petra Majdič, njegov jutranji sovoditelj Rok Žurga ter voditeljica Ajda Zorko, sta Jure in njegova srčna izvoljenka Karin dolgoletno ljubezen kronala s poroko.

jure-zupančič, karin, poroka-jure
Pokazala sta ga.... prstana
Foto: lastni arhiv

Tako kot njegovo slovo od samskega stanu, je bila tudi njuna zaobljuba večne zvestobe nekaj posebnega. "Za srečo se gre, " je Jure odgovoril na vprašanje, zakaj sta za poroko izbrala ravno petek, 13. september ob 13. uri. »Civilni obred je bil v Domžalah v ožjem družinskem krogu, potem pa smo se odpeljali na Kras na pogostitev. Čeprav je bil petek 13., pa je vse potekalo točno tako kot sva si zamislila,« pravi Krkaš. Med skrbno izbranimi svati na intimnem obredu je bila tudi njuna nepogrešljiva psička Jelly, ki je ženinu Juretu in nevesti Karin prinesla prstana. »Jelly je imela na sebi metuljčka, na katerem sta bila obešena prstana. Za ta trenutek je nisva posebej pripravljala, ampak sva jo skupaj pospremila do matičarke, tam sva vzela prstana, Jelly pa dala v varstvo,« se posebnih trenutkov spominja Jure. »Čeprav med samo organizacijo nisem bil popolnoma nič živčen, za razliko od Karin, pa priznam, da so mi metuljčki letali po trebuhu malo pred in med obredom.«

jure-zupančič, karin, poroka-jure
Na poročnem obredu ju je spremljala njuna psička Jelly
Foto: lastni arhiv

Nepozabna je bila že njuna zaroka, ki se je zgodila zgodila 16.julija letos. »Zaročni prstan je bil bolj simbolične narave, tako da nisem dal celega premoženja za vse prstane,« z nasmehom pripoveduje radijec, ki je imel še eno prijetno dolžnost - kupiti šopek za nevesto. »Šopek je bil čisto preprost: iz belih vrtnic in evkaliptusa. Tudi celotna okrasitev poroke je bila v tem stilu. Karin nima najljubših rož, evkaliptus sva izbrala zaradi njegove preprostosti.

Zaljubljena za vedno.jpg
Zaljubljena za vedno
Foto: Jana & Simon Oblikovanje
In še nekaj je bilo zelo zanimivo na njuni poroki, da nista imela poročne torte. »Sva pa namesto tega imela jabolčno in jagodno ameriško pito, ki jih po originalnem receptu delajo ravno v Novem mestu."

jure-zupančič, karin, poroka-jure
Prelepa nevesta Karin in Jelly
Foto: lastni arhiv

Zdaj ju čaka skupno življenjsko potovanje, klasičnega poročnega potovanja pa mladoporočenca po vsej verjetnosti vsaj v bližnji prihodnosti ne bosta imela. »Sva pa med vsemi darili dobila kar nekaj vrednostnih kuponov za dvodnevne izlete, večerje in razvajanja, tako da jih bova z veseljem izkoristila. Prvega najbrž že ta vikend,« se skupnih trenutkov z ženo Karin veseli Jure.

Karin, psička Jelly in Jure.jpg
Karin, psička Jelly in Jure
Foto: Jana & Simon Oblikovanje

Da se nepredvidljive prihodnosti in izzivov ne bojita in da jih bosta premagovala z roko v roki, sta dokazala s pogumnim skokom v bazen na Krasu. "Vanj sva se vrgla kar oblečena in tudi dobesedno skupaj skočila v zakon, ker misliva zares," pravi presrečni Jure. Video mladoporočencev si lahko ogledate tukaj

jure-zupančič, karin, poroka-jure
Jure in Karin med poročno zaobljubo
Foto: lastni arhiv

Naj tudi za srečna novopečena zakonca velja, da poroka skrbi prepolovi, srečo pa pomnoži. 

jure-zupančič, karin, poroka-jure
Prvi poročni ples
Foto: lastni arhiv