ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Zabavno Bizeljsko

FOTO: Že 6. pohod po Grajski pešpoti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 21:33

Turistično društvo Bizeljsko je pripravilo že 6. pohod po Grajski pešpoti s središča Bizeljskega na tamkajšnji grad.

Na startu v središču Bizeljskega je zbrane pozdravila predsednica društva Vesna Kunej in jim postregla s krepčilnim žganjem in ajdovim kolačem. Na poti so se večkrat ustavili pri prijaznih gostiteljih, kjer so si spočili in okrepčali, pri družini Babič oz. Pr' Mrazu, kjer je na ogled zbirka majolk, v vinoteki pri Maluzovih in pri Pavlinovih v Orešju. Nekateri pohodniki so se pridružili tudi med potjo, tako da je bilo na pogostitvi na gradu Bizeljsko okoli 25 pohodnikov. Lani se jih je zbralo okoli 60, letos pa so se sicer izredno priljubljene pešpoti morda izognili zaradi slabe vremenske napovedi, vendar je bilo vreme na tri urnem pohodu prizanesljivo in pohodnikom naklonjeno.

6,5 km pešpot je kar naporna, saj se večino časa vzpenja, a hkrati tudi izredno lepa. Speljana je med vinorodnimi griči, skozi manjše gozdove in mimo starih domačij do ponosnega gradu Bizeljsko, ki se prvič omenja leta 1404. Vseskozi pa nudi odličen razgled po daljni okolici.
Na gradu se pot zaključi, pohodniki pa spočijejo na druženju s pogostitvijo, ki ga pripravi društvo, ob izdatni pomoči družine Klakočar Wisell, ki je tudi letos odprla grajsko klet in prijazno sprejela vse pohodnike. Gospodinja Šarlota je pripravila golaž, dišal je slastni kostanj, ter pecivo pridnih gospodinj.

Vesna Kunej o pohodu po grajski pešpoti