kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zabavno Novo mesto

Je Polde prepričal Moniko?

Piše: P.M.

Čas objave:
24.04.2018 09:17

V torkovem jutranjem programu na Krki je Moniko Gabrič obiskal ultramaratonec Polde Saje. Zakaj bi človek tekel 300 kilometrov se je spraševala Monika. Jo je Polde prepričal, da se loti česa podobnega?

Polde, ki ima za seboj kar nekaj ultramaratonskih podvigov, maratonov pravzaprav ne šteje več. Lani septembra je s Triglava do Trebelnega pritekel v triindvajsetih urah in pol, pred štirimi leti pa s Triglava na Trdinov vrh v tridesetih urah. 

V tokratnem izzivu, ki ga bo začel jutri ob 15. uri bo tekel od Madžarske do Italije: »Pot bom začel na mejnem prehodu Dolga vas, končal pa jo bom na slovensko-italijanski meji v Ankaranu. Pot je dolga 300 kilometrov, želim pa jo preteči v 50 urah, seveda brez počitka, kar pomeni, da bom tekel tudi ponoči,« je svoj novi izziv strnil Polde, dolgoletni ljubiteljski tekač, sicer avtomehanik, avtoklepar in ljubitelj oldtajmerjev.

Monika je imela v jutranjem pogovoru v mislih zgolj eno samo vprašanje - kaj je človeku tega treba? Polde ji je naštel kar nekaj razlogov, v posnetku preverite, ali mu je uspelo prepričati Moniko.

Monika Gabrič in Polde Saje v studiu Radia Krka