7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Zabavno

Križanke so bile na nogah: prva Dalmatinska noč Luke Basija z gosti

Piše: T. R.

Čas objave:
01.10.2019 10:00

Slovensko srce, dalmatinska duša. To je Luka Basi, slovenski pevec, ki je s prvim samostojnim koncertnim spektaklom Dalmatinska noč razprodal Križanke že mesece pred dogodkom, na njem pa pričaral vzdušje, ki ga bomo pomnili še dolgo, dolgo časa. Vse do naslednje Dalmatinske noči!

Spomladi je slovenski pevec, ki niza uspešnice v hrvaškem jeziku, napovedal svoj prvi koncertni spektakel z gosti – Dalmatinsko noč, s katero je stopil korak proti uresničitvi svojih največjih sanj. Ob začetku samostojne pevske kariere si je namreč zadal cilj, da bo nekoč napolnil enega izmed najlepših koncertnih prizorišč pri nas – kultne Križanke. ''Mislil sem, da se bo to zgodilo kasneje – šele leta 2025, ampak vi ste mi to omogočili prej,'' je ganjeno zaupal obiskovalcem, ki so se mu v Križankah pridružili pretekli petek.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Trenutek ko se uresničijo največje sanje …

Napoved njegovega prvega koncertnega spektakla je završala med Slovenci, ki so v dobrem mesecu po otvoritvi prodaje drli na prodajna mesta in vstopnice pokupili v rekordnem času. Spektakel je bil razprodan v manj kot mesecu dni po prvi napovedi.

Spektakel je bil razprodan v manj kot mesecu dni po prvi napovedi.

Neverjeten odziv in srčnost njegovih oboževalcev so Luko pustile brez besed. ''To je trenutek, o katerem sem sanjal kot mali fantek – da vam bom pred polnimi Križankami pričaral Dalmacijo. Ko pa v manj kot mesecu dni po napovedi izveš, da je dogodek razprodan, pa ostaneš brez besed in se razjočeš kot malo dete,'' je ob novici, da so vstopnice pošle, zapisal Luka, ki poudarja, da to še zdaleč ni bila edina Dalmatinska noč, temveč prva izmed mnogih, ki sledijo.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Dalmatinska noč – noč polna presežkov

V pričakovanju spektakla in pripravah nanj pa se je odločil, da bo njegov prvi koncertni spektakel nekaj posebnega. ''Želel sem, da 27. september postane prvi dan, ko bom stopil v Križanke. Odpovedal sem se celo obisku enega od koncertov, saj sem želel vanje prvič vstopiti na dan svojega razprodanega koncerta,'' dodaja Luka, ki je za obiskovalce pripravil program, ki ga niti v sanjah niso pričakovali.

V petek, 27. septembra 2019, so ljubljanske Križanke pokale po šivih. Nepregledna množica obiskovalcev je do zadnjega kotička napolnila prizorišče in še pred pričetkom glasno vzklikala Lukino ime. Ko je na oder stopila povezovalka večera, Tadeja Vaupotič pa je v občinstvu završalo – komaj so namreč čakali, da na oder stopi koroški pevec. Kljub navdušenju pa so morali še malce počakati, saj je Luka zanje pripravil prav posebno presenečenje – na oder je namreč prišla vrhunska Klapa More, ki je poskrbela za otvoritev večera v pravem dalmatinskem slogu.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Po odlični otvoritvi pa je sledil čas, da na oder stopi tudi glavna zvezda večera, Luka Basi. Njegov prihod je obiskovalce popolnoma obnorel, sprejeli so ga odprtih rok in z njim glasno prepevali njegove največje uspešnice Sedam noći, Moja, Nisam ja od jučer, in številne druge - vse od začetka, pa do konca večera. Ob tem pa se jim niti sanjalo ni, da jih čaka neverjetno doživetje, saj so se Luki tekom nepozabnega večera na odru pridružila znana imena slovenske glasbe.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Med njimi je obiskovalce navdušil nastop ženskega pevskega zbora, ki smo ga lahko občudovali tudi v videospotu za pesem Kad vidin boga uživo, skupaj pa so tudi v živo odpeli omenjeno uspešnico.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Sledila je uspešnica Mladena Grdovića – Dalmatinac sam, ki jo je Luka odpel v družbi neverjetnih Jadranskih maestralov, po Križankah pa je odmeval tudi njegov duet Solo, pri katerem se mu je na odru pridružila tudi ena in edina Lidija Bačić.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Sledila je še ena izmed njegovih popularnih uspešnic, ki jo v originalu sicer zapoje z Lano Jurčević – Upalimo ljubav, tokrat pa jo je odpel v družbi simpatične Nike Zorjan.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Koncertni spektakel ni minil niti brez legendarnih Erosov in Mance Špik, ki so v družbi Luke zapeli legendarno uspešnico Gardelin, s katero so orosili oči vseh prisotnih, kasneje pa se je Luki na odru pridružil tudi Isaac Palma, s katerim sta zapela vrhunsko pesem Tu non llores mi querida.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Neverjetno navdušenje je požela tudi klapa Kampanel, s katero je Luka zapel dve vrhunski uspešnici – Ružo crvena in Svi pjevaju ter nastop simpatičnega Marka Kutlića, s katerim so vsi skupaj zapeli uspešnico Ružo bila, ki je popolnoma obnorela občinstvo, saj so jo v en glas prepevali z njima. Navdušenje občinstva pa niti Luke ni pustilo ravnodušnega, saj je med koncertom živahno sestopil z odra in se sprehodil med obiskovalce. Sledili so objemi, poljubi in solze sreče ter radosti. 

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Takoj za tem pa je nastopil eden od najbolj ganljivih trenutkov večera. Luka je s posebnimi in izjemno čustvenimi besedami nagovoril tistega, ki je zaslužen za njegov uspeh. ''On ni samo moj manager, je tudi moj najboljši prijatelj,'' je povedal o Raay-u in ga povabil na oder, da sta skupaj zaigrala njegovo čustveno pesem z naslovom U bijelom.

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Sledila je uspešnica Ako me ostaviš, ob kateri ga je spremljala violinistka Ekaterina Lepoša in gostja, s katero je Luka odpel njeno uspešnico Rano. Na odru se mu je namreč pridružila legendarna Minea, s katero sta obiskovalcem pričarala čustveno vzdušje, ki je marsikaterega obiskovalca pustilo popolnoma brez besed. 

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Za zaključek večera pa je sledil še nor nastop zasedbe Il Divji in kraljice slovenske glasbe – Helene Blagne, s katerima je Luka odpel uspešnici Tko nam brani in Za dobra stara vremena, njihov skupni nastop pa je brez besed in polnega čustvenih vtisov pustil celo Luko Basija. 

Prav vsaka izmed deklet, ki so se mu pridružila na odru, je iz rok Luke prejela prelep šopek rož, s katerim se jim je zahvalil, da so postale del njegove prve Dalmatinske noči. Omembo pa si zagotovo zaslužijo tudi neverjetni stylingi nastopajočih, za katere so poskrbeli v Poročnem kotičku, kjer so za prav vsakega nastopajočega izbrali dih jemajoča oblačila. 

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

Čeprav obiskovalci Luke niso in niso želeli spustiti z odra, pa je naposled le napočil čas, da to storijo. A njihovega druženja še ni bilo konec ... Luka se je namreč podal v preddverje Križank, kjer je delil podpise na njegov nov CD, kasneje pa si je vzel čas tudi za MEET & GREET s svojimi največjimi oboževalci, ki so na trenutek z Luko Basijem čakali prav cel večer. 

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

luka-basi
Dalmatinska noč | Luka Basi z gosti

To je bil večer, s katerim je Luka Basi ogrel srca vseh prisotnih in jim pričaral pravo Dalmatinsko noč, kot jo zna le on. To je nedvomno bil večer glasbenega povezovanja in ekskluzivnih, svežih kombinacij ter duetov, zato se nadejamo prihodnjih glasbenih presežkov ter druge Basijeve Dalmatinske noči, ki zagotovo BO!

Več utrinkov preverite v spodnji fotogaleriji >>>