Femme fatale: Snežana Vukmirović Odkrito.si

Slovo lepe slovenske športnice

krogla Svet24.si

Vse velike skrivnosti lepih magičnih krogel

tek Svet24.si

Pod drobnogledom: izbrati tek ali hojo?

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

Tanja Žagar2_osebni arhiv Njena.si

Tanja Žagar: Toliko kot pečem od rojstva sinka, ...

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

Zabavno

Novomeščani v finalu EME 2018

Piše: A.P.

Čas objave:
22.02.2018 12:24

Minulo soboto se je skupina INDIGO uvrstila v finale EME 2018. Skupino sestavljata novomeščana Anja Pavlin in Maj Valerij, tretji član benda pa je basist in soavtor skladbe Anže Čuček. Na odru bo trojico spremljala Nina Pečar, ki prav tako prihaja iz Novega mesta z unikatno, prav za ta dogodek poslikano violino.

Skladbo so ustvarili s producentom Petrom Penkom, s katerim so posneli tudi debitanski album z naslovom Drugačna.

Ostala sem brez besed. Uvrstitve v finale nismo pričakovali, ampak smo zelo zelo veseli, hvala za glasove," je po razglasitvi za MMC portal RTV SLO povedala vokalistka Anja, ki je sicer tudi pevka dolenjske zasedbe Tretji kanu

Njihova stilistka Nina Jagodic je idejo pri oblikovanju vizualne podobe skupine na odru dobila iz etno pridiha skladbe, za ličenje in frizuro pa sta poskrbela Empera Atriz in Aska Kajtazovič (Mič Styling).

Anja, avtorica besedila si je za motiv skladbe izbrala šmarnice. Šmarnica (tudi Solzica) je simbol ljubezenske sreče in skritega upanja in je imela včasih pomembno vlogo pri praznovanju pomladi, postavljanju mlaja, kresovanjih. V tem času so v številnih evropskih mestih in vaseh izbirali kraljico maja – dekle, ki je praviloma oblečena v zeleno obleko in v laseh nosi cvetni venec s šmarnicami. 

"Poganska simbolika te nežne, preproste cvetlice me je potegnila vase," še doda.

»Na svet poslan, da bi postal nebo, že s prvim dihom za ljubezen.«

Če vas je skladba prepričala jih podprite tudi v finalu, ki bo na sporedu v soboto 24. februarja 2018 ob 20h na TV SLO1. Nastopili bodo drugi po vrsti.