jure kosir in njegova simona_preview Odkrito.si

Jure Košir se je zaradi otrok preselil

horoskop Svet24.si

Horoskop za petek, 18. januarja

duhovna ženska Petisvet.si

Če veste to, vidite v človeka skozi barve!

sneg, novo mesto1 Svet24.si

FOTO: Ponekod po Sloveniji močno sneži. ...

Lunin mrk, 27. 7. 2018 Svet24.si

Vse kar morate vedeti o prihajajočem luninem mrku

Kesha Najstnica.si

Znana pevka delila pomembno sporočilo

TANJA ZAGAR Njena.si

Zaprite usta: Ja, to je Tanja Žagar!

Zabavno

VIDEO&FOTO: Radio Krka plesal z Novim mestom

Piše: R.K., MO Novo mesto

Čas objave:
16.05.2018 16:06

Radio Krka je bil danes del enega največjih plesnih spektaklov, ki vsako leto ruši meje...tudi rekord.

7m.JPG

Kjer je volja je tudi moč. Novo mesto doživlja preporod. Letošnjo Ulično četvorko je sinhrono in ubrano zaplesalo 1040 maturantov in devetošolcev na Novem trgu. Leto 2018 bo zapisano kot leto združitve, saj se letos ni plesalo na dveh lokacijah. Tam smo bili tudi Krkaši in v živo prenašali ples na našem FB-ju in spletni strani, Sergeja Bogovič pa se je v živo javila tudi v program Radia Krka.

8m.JPG

Plesni studi Novo mesto in Plesni center Dolenjske sta tako pripravila pravi plesni spektakel, tako kot se spodobi za Novo mesto. Nikar ne gre pozabiti, da se je ideja o ulični četvorki pravzaprav rodila v Novem mestu.

13m.jpg

Po več letih razdeljenega plesa, na dveh novomeških trgih, je letos zaplesalo 820 maturantov iz vseh novomeških srednjih šol (Gimnazija Novo mesto, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja strojna šola, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Srednja kmetijska šola in biotehniška gimnazija) in 220 devetošolcev iz sedmih osnovnih šol (OŠ Drska, OŠ Grm, OŠ Brusnice, OŠ Škocjan, OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Mokronog, OŠ Tržišče, OŠ Šmarjeta in OŠ Otočec.). Ubrano so zaplesali poleg četvorke še angleški valček,, cha cha, mambo, jive ter techno swinng in disco fox.

4m.JPG

Novomeške plesalke in plesalce je nagovoril tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni. Vse prisotne je nagovorila tudi ravnateljica novomeške gimnazije Mojca Lukšič in direktor Šolskega centra Novo mesto Štefan David.

11m.JPG

Ulično četvorko je tako v 22 slovenskih mestih in več evropskih mestih zaplesalo skupaj več kot 25.000 plesalcev. To je pravi praznik za maturante, saj takrat tudi zaključijo svojo srednješolsko pot. V slovo srednji šoli pa ubrano zaplešejo. Kot vsako leto do sedaj je naše glavno vodilo to, da se lahko zabavamo brez alkohola in da je ples zares del našega kulturnega izročila.

10m.JPG