saša stzosič furst uroš Odkrito.si

Konec! Zakaj sta se razšla znana slovenska ...

Christian Bale Svet24.si

Igralec se je zbal za svoje življenje, tega ne bo...

Horoskop Petisvet.si

Astro nasveti: od 21.1. do 27.1.2019

ljubljana, drevored, sneg Svet24.si

Naslednje dni bo vreme povsem zimsko, celo na ...

Shuhada Davitt, Sinead O\'Connor Svet24.si

Sinead O'Connor mrzlično išče sina

Katarina Čas, Lado Bizovičar (3) Njena.si

Katarina in Lado sta si skočila v objem

Blaž Švab Njena.si

Srce parajoče: Pred mamino smrtjo trkali na ...

Zabavno

RAZPALJOTKA: Vrnitev čepečih trenirkarjev (video)

Piše: P.M.

Čas objave:
24.01.2018 08:16

Novomeški raper Mirko Grozny je po treh izdanih samostojnih ploščah (Teorija Đorđe Kesić 2008, Borec v meni 2011, Mesto je mrtvo 2014) in gostovanjih na vižah praktično vseh uveljavljenih slovenskih raperjev, nekaj mesecev oddaljen od izida četrte, ki jo napoveduje novi videospot.

»Stara umazana garda se vrača. Besede, ki so se »pajsale« več let med možganskimi kodri so naposled zdirjale čez liste ter grla in se zagrafitirale v prašne in razsute kompozicije. Ja, to je tisti zvok, ki hrešči, ampak je prekleto žmohten. Žlobudarča, ki skupaj vihtita mikrofone že 15 let in kapitan, ki od začetka tisočletja poveljuje zvokom na analogni palubi, so znova združili bicepse in detonirali pravo staro Razpaljotko,« sporočajo avtorji novega projekta.

Mirko Grozny je po treh izdanih samostojnih ploščah (Teorija Đorđe Kesić 2008, Borec v meni 2011, Mesto je mrtvo 2014) in gostovanjih na vižah praktično vseh uveljavljenih slovenskih raperjev, nekaj mesecev oddaljen od izida četrte. Na njen se vrača nazaj, na sam začetek, v leto 2008, ko sta s producentom Timotom Radovićev izdala prvi album, ki je takrat požel presenetljivo velik uspeh na slovenski podtalni hiphop sceni. Album sta krasila Mirkov borben pristop in značilen Timotov zvok. 10 let kasneje raper in producent znova stojita na istem mestu ter skozi zvočnike in zaslone vračata tisti pravi neizprosni klasični hiphop. Grozny in Strashny v družbi »najljubšega raperja tvojega najljubšega raperja« Sajkoslava, tako predstavljata komad Razpaljotka, prvi single s plošče Afera Majda Holc. Vrnitev v zlata 90-ta, kjer si raperja podajata mikrofon kot ognjeno žogo in ustvarita divjo dinamiko nabito s slengom, udarci, skritimi referencami in razbremenjenim, a pesjanarskim Timotovim gruvom, ki upogiba vratenca in ziba ramena. Pretenciozno? Prepričaj se. Nastavi uho in vrzi oko v vizualizacijo zvoka, za katero sta s svežim in atraktivnim videospotom, posnetim v Republiki (tovarni) Rog, poskrbela režiser Rok Kadoič in NoGravity Media.