Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Zabavno Zagreb

Rod Stewart prihaja v Zagreb

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.10.2017 08:17

Eden svetovno najbolj znanih pevcev popularne glasbe Rod Stewart bo 2. februarja prihodnje leto nastopil v zagrebški Areni, so potrdili organizatorji iz Star produkcije. To bo prvi koncert britanskega glasbenika na Hrvaškem v njegovi polstoletni glasbeni karieri, ki so jo zaznamovale številne uspešnice.

V Star produkciji so izpostavili, da predstavlja prvi Stewartov nastop na Hrvaškem velik izziv. "V veliko čast nam je zastopati svetovnega zvezdnika, ki že desetletja zagotavlja vrhunsko glasbo in produkcijo, predvsem pa odlično zabavo", je na Facebook strani Star produkcije izpostavil direktor podjetja Alen Ključe.

Stewart je glasbeno kariero začel leta 1963 v birminghamskem ansamblu Jimmy Powell and the Dimensions, v katerem je igral na harmoniko. Leto kasneje se je pridružil skupini, ki jo je vodil Long John Baldry in nato podpisal prvo pogodbo za singl, priredbo bluesovske klasike Good Morning Little Schoolgirl.

Leta 1969 je Stewart pel pri zasedbi The Faces, ki pa se je kmalu preimenovala v Rod Stewart and The Faces. Na samostojno glasbeno pot je stopil leta 1971 z albumom Every Picture Tells A Story in z uspešnico Maggie May zaslovel po vsemu svetu.

V knjigi The Rolling Stone Illustrated History of Rock & Roll iz leta 1980 je Stewart opisan kot avtor globokih pesmi in dobrosrčni lomilec src, z izrednim občutkom za male detajle, ki določajo naša življenja. "Njegove solo albume odlikujeta dve stvari: toplina, ki je odrešujoča, in skromnost, ki osvobaja," še piše v knjigi.

V 50-letni karieri je Stewart izdal 29 albumov, nazadnje leta 2015 album Another Country. Za zasluge v glasbi in humanitarnem delovanju je dobil viteški naziv. V Dvorano slavnih rock'n'rolla je vključen za samostojno kariero in kot član skupine The Faces.

Leta 1993 je bil za izjemen doprinos h glasbi nagrajen z britom, leta 2005 pa je prejel grammyja za album The Great American Songbook Volume III. Leta 2012 je izdal avtobiografijo, naslovljeno preprosto Rod: Avtobiografija.

Prodal je več kot 100 milijonov izvodov svojih albumov. Nova različica uspešnice Da Ya Think I'm Sexy je zaznamovala tudi letošnjo podelitev MTV nagrad.

Vstopnice za Stewartov zagrebški koncert je možno kupiti na spletni strani eventim.hr.