Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Zabavno Nm

VIDEO: Konec sveta in bunker rešitve

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.12.2012 11:17

Nekateri za konec letošnjega decembra napovedujejo konec sveta. In ker nekateri nasploh radi pretiravajo, so v Teksasu že naredili rešilni bunker.

Podolgovato, veliki cevi podobno, zatočišče naj bi varovalo pred vremenskimi neprilikami in vsiljivci, z opremo pa je poskrbljeno tudi za udobje.

Podjetje Atlas Survival Shelters, ki ustvarja zaklonišča, si je zamislilo več velikosti in z različno opremo. Vsa pa so iz nerjavečega jekla in podolgovate oblike. Imajo glaven vhod in izhod v sili, katerega loputa je varno skrita pod zemljo. Stranke, ki si kupijo zaklonišče Atlas, ga zakopljejo v svojem dvorišču in so tako vedno pripravljene na krizne razmere.

Notranjost zaklonišča je lahko opremljena po meri naročnika, lahko pa se naročnik odloči za model, ki ima v svojih tleh skrit prostor za shranjevanje, dnevno sobo, opremljeno z zabavno elektroniko, kuhinjo z vsemi pripadajočimi omaricami in belo tehniko, kopalnico in spalnico.

Tisti čas, ko se družina ali posameznik skriva v svojem zaklonišču, lahko spremlja dogajanje na površini preko varnostnih kamer. Podjetje ponuja celo možnost vgraditve ‘kriznega’ centra na eni izmed miz. Zagotavljajo tudi, da je tak nakup moder za varovanje več generacij: zaklonišče namreč naj bi imelo kar 200 let življenjske dobe. Varnost v tej obliki pa kupca stala slabih 54 000 evrov.