george 2 profi Odkrito.si

Princ George v šoli: mučne razmere, staršem ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 23. februarja

burak 3 Svet24.si

Zapeljivec iz serije Moja boš je postal še ...

ptuj-hajdina Svet24.si

Kje je zapadlo največ snega in na katerih cestah ...

cheryl, liam payne (4) Najstnica.si

Tako sta utišala govorice o razhodu

manca spik Njena.si

Manca Špik ga ima dovolj

Anne po porodu Njena.si

V to fotografijo je ujel srečo in bolečino ...

Zabavno

Kako otroku zarepaš pesmico?

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2018 13:10

V studiu Radia Krka smo gostili raperja Zlatka, ki je predstavil svojo novo pesem Ponos, ki napoveduje njegov prihajajoči album.

Pesem Ponos posveča vsem športnikom in predvsem otrokom, ki si želijo postati uspešni in nastopati pod slovenskim grbom. Pravi, da je ponosen na njih in na to, da se trudijo in marsičemu odrekajo. Prav tako pa je ponosen na slovenske legende, ki jih pozna ves svet in zaradi katerih Slovenijo pozna ves svet. Kot nalašč za uvod v letošnje zimske olimpijske igre!

Pri ustvarjanju svojega novega albuma pa mu je v navdih tudi Ivan Cankar.  Svoj fužinski hribček, na katerem je odrastel in šel skozi marsikaj, lahko enači s klancem, ki je zaznamoval tega slovenskega pisatelja. Vlak, ki ga je nekoč spremljal vsakodnevno, denimo primerja s Cankarjevim tekom za vozom. Po Prešernu in Plečniku torej zdaj še Cankar. 

V pogovoru z voditeljico Eriko Kralj nam je Zlatko med drugim zaupal, kdo so bili njegovi vzorniki v otroštvu.V videu pa lahko preverite še, kako se znajde v vlogi očeta treh otrok in kako zveni, če otroku očka zarepa pesem Kuža pazi.