002mv Odkrito.si

V zrak dvignili tudi Jureta Jankovića!

zlato Svet24.si

Tedenska napoved: (Še je) čas za nove začetke

dojenček Petisvet.si

To se zgodi, ko v mami doživimo šok!!

donald trump Svet24.si

Trump znova dokazal, da ima težave z dejstvi

severina naša Svet24.si

FOTO in VIDEO: To je prvi odziv Severine na ...

aljaž jovanovič zvone hribar Njena.si

Slovenski igralec z novo ljubeznijo

blaz svab - ms Njena.si

Vesel dan za Blaža Švaba

Zabavno

Kako otroku zarepaš pesmico?

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2018 13:10

V studiu Radia Krka smo gostili raperja Zlatka, ki je predstavil svojo novo pesem Ponos, ki napoveduje njegov prihajajoči album.

Pesem Ponos posveča vsem športnikom in predvsem otrokom, ki si želijo postati uspešni in nastopati pod slovenskim grbom. Pravi, da je ponosen na njih in na to, da se trudijo in marsičemu odrekajo. Prav tako pa je ponosen na slovenske legende, ki jih pozna ves svet in zaradi katerih Slovenijo pozna ves svet. Kot nalašč za uvod v letošnje zimske olimpijske igre!

Pri ustvarjanju svojega novega albuma pa mu je v navdih tudi Ivan Cankar.  Svoj fužinski hribček, na katerem je odrastel in šel skozi marsikaj, lahko enači s klancem, ki je zaznamoval tega slovenskega pisatelja. Vlak, ki ga je nekoč spremljal vsakodnevno, denimo primerja s Cankarjevim tekom za vozom. Po Prešernu in Plečniku torej zdaj še Cankar. 

V pogovoru z voditeljico Eriko Kralj nam je Zlatko med drugim zaupal, kdo so bili njegovi vzorniki v otroštvu.V videu pa lahko preverite še, kako se znajde v vlogi očeta treh otrok in kako zveni, če otroku očka zarepa pesem Kuža pazi.