brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

electra-elite Odkrito.si

Electra Elite - TAKO zasluži 1000 € na uro!

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

Rim

Tekaški čevlji usodni za tihotapca

Le koliko tekaških čevljev potrebuje človek? In to na počitnicah. V Rimu. To so bila vprašanja, ki so budnemu cariniku na letališču v italijanski prestolnici šla po glavi, ko je v prtljagi turista iz Brazilije opazil šest parov tekaških copat. Previdnost ni bila odveč, saj se je izkazalo, da se je v čevljih skrivala droga.

Italijanski carinik je tako razkrinkal najnovejši trik tihotapcev droge iz Latinske Amerike v Evropo - gel v vložkih za blaženje tresljajev v tekaških copatih so zamenjali s tekočim kokainom. "Le strokovnjak bi prepoznal razliko in ugotovil, da ne gre za običajni gel," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila italijanska finančna policija.

Sporne tekaške čevlje so našli v prtljagi Brazilca, ki je pripotoval v Rim kot turist iz Sao Paula. Ob prihodu v Italijo je povedal, da je prišel na kratke počitnice v Rim, torej naj bi v mestu preživel le nekaj dni. Za to pa bi mu najverjetneje zadostoval že en par tekaških čevljev, če sploh.

V šestih parih čevljev v njegovi prtljagi so policisti našli drogo, s katero bi, če bi jo prodal na cesti, lahko zaslužil dva milijona evrov.