brioni, brionka, ladja Svet24.si

FOTO: Ob močnem neurju potonila ladja Brionka

zlato Svet24.si

Iskalec zlata zadel terno in obogatel

zapor ig 2 Necenzurirano

Spi v zaporu, čez dan pomaga osumljenim pranja ...

jerca legan milan cvikl m24 Reporter.si

Ločitvena vojna za luksuzno vilo: Umazano ozadje ...

primoz roglic lev Ekipa24.si

Kakšen kralj! Rogličev sin po dirki zasenčil ...

Katjina delovna akcija Njena.si

Delovna akcija se je po snemanju nadaljevala!

luka asistenca Ekipa24.si

Luuuukaaaa! Dončić je šokiral svet z najbolj ...

Jutro na Krki Novo mesto

Na Dolenjskem ga imajo najraje policisti

Piše: RK

Čas objave:
11.01.2023 11:48

Alex Volasko se rad vrača na Dolenjsko, ob predstavitvi nove pesmi nam je na Radiu Krka pripravil presenečenje.

V sredinem Jutru na Krki sta v studiu Petra in Jure gostila pevca, imitatorja in sinhronizatorja risank, Alexa Volaska. Povedal nam je, da se na Dolenjsko vedno rad vrača, poleg oboževalcev pa ga imajo kot kaže najraje policisti. Vsakokrat so ga namreč ustavili. Zakaj, preverite v pripetem zvočnem posnetku, v katerem boste izvedeli tudi, kakšno presenečenje nam je pripravil.

alex, volasko, nova, pesem, zatišje
Alex Volasko v Jutru na Krki
RK

Alex Volasko je sicer pred dobrim tednom dni izdal novo pesem z naslovom Zatišje. Kot je dejal, je nova skladba tudi nosilna pesem njegovega najnovejšega glasbenega albuma. Zanjo je pripravil tudi videospot, ki je nastal pod taktirko odličnega Igorja Pečolerja in njegove video ekipe NoVisuals.

Zadnje leto je bilo zanj, kot je dejal, precej turbolentno in polno življenjskih prelomnic, zato se je po šestih letih odločil izdati svoj že tretji glasbeni album, ki opisuje predvsem občutja žalosti in hrepenenja. Kljub temu, da je nastajal zadnjih nekaj let, je na njem precej popolnoma novih pesmi, ki so nastale v zadnjem obdobju, ko sta se razhajala z zdaj že njegovo nekdanjo ženo Sašo. Zato je pridih novejših pesmi malce drugačen, kot ste jih vajeni, saj se precej bolj poglablja v vprašanja in odkrivanja samega sebe ter svojih čustev.

Pesem 'Zatišje' govori o tem, da smo vsi kot ladje na morju življenja. Mlade ladje se zaletavajo naravnost v valove, valovi pa jih učijo izkušenj. Stare ladje znajo bolje pluti med valovi in se izmikati njihovi surovi moči. V življenju vedno pridejo neurja, ki so kot naše preizkušnje. Nekateri znajo neurje prevedriti, se z njim soočiti, spet drugi se izgubijo in potonejo. A po neurju vselej pride zatišje. In le tiste najmočnejše in najbolj izkušene ladje ostanejo nad gladino ter varno plujejo naprej.

Pesem je izšla pod okriljem založbe Art Music Records, pri ustvarjanju skladbe pa so sodelovali še Roman Sarjaš, Goran Sarjaš in Tine Lustek.

Intervju Alex Volasko