Štatenbeg, Makole Svet24.si

Do usodnega DA brezplačno, lahko pa tudi ...

astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 28. januarja

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

borut pahor pisarna pl Reporter.si

Poglejte, koliko nadomestila bo prejemal Borut ...

adam delius Ekipa24.si

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča,...

poroka-1 Njena.si

Takšnih šokantnih zasukov niso pričakovali niti...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Jutro na Krki Novo mesto

Prve lučke na Dolenjskem zasvetile s presenečenjem

Piše: RK

Čas objave:
01.12.2022 08:48

Na radiu Krka smo začeli veseli december s slavnostnim prižigom lučk, ki ga je pospremil naš letošnji novi član ekipe Matevž Derenda. Predstavil nam je novo pesem Spomin, ki jo je s svojo skupino Boom in Modrijani izdal prejšnjo nedeljo, v samo treh dneh pa se je že zavihtela v vrh lestvice najbolj poslušanih pesmi v Sloveniji na YouTube.

Lučke na radiu Krka tako svetijo, smrekica stoji, dogajanje v veselem decembru pa bo tudi na radiu Krka pestro. Vsak teden nas čaka velika nagradna igra, gostje in druženje na terenu z radiem Krka. Za več informacij spremljajte program radia Krka ter naša Facebook in Instagram.

BOOOM!, MODRIJANI, PLESTENJAK IN SERČIČ ZDRUŽILI - MOČI V ULTIMATIVNEM ZIMSKEM STISKAČU 'SPOMIN'

Kaj nastane, ko se pri ustvarjanju povežejo najbolj vroča imena slovenske glasbe in mladi talenti? Čudovita skladba, polna čustev, s katero se lahko poistoveti marsikdo. Mlada fantovska skupina Booom!, Jan Plestenjak, Žan Serčič in Modrijani so skupaj ustvarili romantično balado 'Spomin'.

Okvir naše nove pesmi 'Spomin' je ljubezenska zveza, ki je doživela vzpone in padce, ter se končala. Ne glede na negativne občutke nas potem, ko se razidemo z ljubljeno osebo, spremlja veliko spominov na dobre čase in prav to so trenutki na katere se moramo opirati, ko nam je težko,” pravijo Patrik, Luka in Matevž. V strastnem besedilu o nesojeni ljubezni lahko začutimo globino in žalost, ki dobro odseva tudi na glasbeni razvoj skupine Booom!. Fantje so bili do sedaj znani po lahkotnih, hitrih ritmih, predvsem skladbah 'Bonita' in 'Briga me', tokrat pa se predstavljajo v resnejši luči.

Njihovo glasbeno vizijo je spet pomagal razviti producent Žan Serčič: “Čeprav sem kot pevec, producent in inštrumentalist sodeloval že na mnogih 'sessionih', tako pisane druščine v studiu še nisem imel.” Največji izziv s katerim se je spopadel je bilo združiti generacijsko in žanrsko razliko v nekaj smiselnega, kar mu je na koncu vrhunsko uspelo s pomočjo talentiranih glasbenikov in pevcev.

Spremljevalni videospot je nastal pod režijsko taktirko Modrijana Sergija Lugovskega in Igorja Pečolerja. Skupini Booom! in Modrijanom pa se je v njem pridružila tudi simpatična Neja Krampl Mastnak, ki je poskrbela za zapeljivo, romantično energijo, ki bo zaživela na malih ekranih.

Prižig lučk na radiu Krka in pogovor z Matevžem Derendo