Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jutro na Krki

Selektivno sramežljiva Mirloo

Piše: R.K.

Čas objave:
08.09.2021 09:59

V sredino Jutro na Krki je Jureta v studiu radia Krka obiskala Tamara Kos - Mirloo.

Mirloo, kar v španščini pomeni »kos«, ptico pevko, je izdala svoj prvenec. Čeprav poje že vrsto let, je čakala na pravi trenutek, na pravo ekipo. Moči je združila s Krešimirjem Tomcem, ki je prispeval glasbo, aranžma in produkcijo, ter Rokom Lunačkom, ki je napisal besedilo.

mirloo, jutro-na-krki
Mirloo na obisku pri Juretu v Jutru na Krki
R.K.
»V Krešov studio sem vletela z idejo, da ustvarimo pesem z latino sproščenim, poletnim pridihom. Za beat sem si želela, da bi spominjal na zouk. Zouk je priljubljena plesna glasba, povezana predvsem s karibskimi otoki Guadeloupe in Martinique, pa tudi s Sveto Lucijo, Dominiko in Haitijem, vse na francoskih Antilih, glasba pa združuje različne karibske, afriške in severnoameriške glasbene sloge. Želela sem, da daje občutek svobode in sproščenosti. Ker je ta stil blizu tudi Krešu, je hitro ustvaril začetne takte, ki so me že ob prvem poslušanju popolnoma navdušili. Tudi Rok me je presenetljivo zadel z besedilom, kljub temu da sva ga večinoma usklajevala preko telefona in se prvič videla šele, ko je bilo to že napisano. Res neverjetno, kako nekatere stvari stečejo. Ta pesem se je enostavno morala zgoditi.«

mirloo, jutro-na-krki
Mirloo na obisku pri Juretu v Jutru na Krki
R.K.
Zanjo so posneli tudi videospot. V tem delu je stavila na odličnega Roka Maverja, ki je s svojim talentom izvrstno prikazal vso čutnost in senzualnost pesmi »Narejen za mene«. Pri snemanju so mesto Brežice, od koder prihaja Mirloo, spremenili v prave Karibe. Kadri so posneti v vinski kleti Posavskega muzeja, na starem brežiškem mostu, na mostu pri Hidroelektrarni Brežice ter v Beach Bar Tochki. Glavni akter poleg Mirloo je Kubanec Leo Wilber, ki je tudi sam pevec, vajen odrskih žarometov in kamere.

mirloo, jutro-na-krki
Mirloo na obisku pri Juretu v Jutru na Krki
R.K.

Celotna ekipa močno verjame v končni izdelek in si želi, da bi tudi vi uživali ob pesmi ter jo vzeli za svojo. Naj vas popelje v brezskrbno poletje – narejeno za vas!

Celoten intervju z Mirloo v Jutru na Krki pa lahko slišite v priponki.

MIRLOO INTERVJU 08092021