Kiki Rahimovski Svet24.si

Zadnje Akijeve besede sinu Kristijanu

dom Svet24.si

Kaj se dogaja po domovih za starejše? Jih res ne ...

stol, gora, karavanke Svet24.si

Po padcu na grebenu umrl turni smučar

janez jansa pl4 Reporter.si

Janša kuha žabe: nihče od politikov ne sme ...

orban jansa logar Necenzurirano

Slovenija do Tajvana, Madžarska do Bleda #kolumna

aki Odkrito.si

Umrl Aki Rahimovski

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 2: Napovedani novi ukrepi

Piše: P.M.

Čas objave:
14.03.2020 11:11

Ponoči zasedal krizni štab. Največje povečevanje je v regiji Ljubljana, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je potrjenih skupno 31.

Število okuženih s koronavirusom v državi še naprej narašča, novi podatki o številu okuženih naj bi bili sicer znani tekom dneva, od včeraj je uradno potrjeno število 141. Največje povečevanje je v regiji Ljubljana, na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je potrjenih skupno 31.

Medtem so iz Doma starejših občanov Metlika sporočili, da so včeraj do 12. ure okužbo s koronavirusom potrdili pri štirih stanovalcih in petih zaposlenih. Zainteresiranim zaposlenim in stanovalcem sta na voljo dve psihologinji, ki nudita telefonsko pomoč skupno 4 ure dnevno. Kontakt je na voljo pri vodstvu DSO Metlika.

Se bo pa potem, ko je ponoči nova vlada Janeza Janše oblikovala krizni štab za boj proti širjenju novega koronavirusa, štab danes znova sestal in razpravljal o morebitnih dodatnih ukrepih, o katerih naj bi bilo več znanega tekom dneva. Sekretar kriznega štaba Andrej Rupnik je sicer ponoči napovedal, da lahko ukrepe pričakujemo na praktično vseh področjih. 
Krizni štab se bo vnovič sestal po opravljenih primopredajah poslov na ministrstvih v popoldanskih urah, prve dodatni ukrepi pa sledijo v prihodnjih dneh. Kateri in kdaj bomo spremljali še naprej v živo v programu radia Krka in na naši spletni strani radiokrka.si, pregled aktualnega stanja pa ponovno pripravljamo ob 16. uri in 10 minut.

Aktualno z Dolenjske 14.3.2020,11:10