900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 10: Čez mejo raje ne, ukrepi v Ribnici in pri policistih

Piše: R.K.

Čas objave:
18.03.2020 11:17

Zaprtih 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško, ukrepi v Ribnici in pri policistih

Ob polnoči je prenehalo obratovati 27 maloobmejnih prehodov s Hrvaško, med njimi tudi prehodi Mali kot, Podplanina, Osilnica, Sodevci, Žuniči, Krasinec, Božakovo, Krmačina, Radovica in Rakovec. Ukrep bo v veljavi do preklica, vlada pa potnikom svetuje, da za nujna potovanja uporabljajo mednarodne mejne prehode s Hrvaško.

Medtem stanje okuženih z novim koronavirusom v regiji narašča. Na našem območju je tako po včerajšnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje okuženih 48 oseb. V občinah Kočevje in Žužemberk so zaznali po eno okužbo, v Ribnici dve, v Črnomlju tri, v Šmarjeških Toplicah in Trebnjem pa po štiri. V Novem mestu je s koronavirusom okuženih po pet oseb, v Semiču šest, v Metliki pa enaindvajset.
V Grosupljem in Velikih Laščah, ki sicer spadata pod osrednjo Slovenijo pa so odkrili eno oziroma 5 okužb.
V celotni Sloveniji je trenutno s koronavirusom okuženih 275 oseb, vendar minister za zdravje Tomaž Gantar opozarja, da je okuženih lahko tudi do petkrat več.


Iz občine Ribnica, kjer sta trenutno okužena dva, so sporočili, da vstop v stavbo občine Ribnica ni več mogoč in da do nadaljnjega ni uradnih ur. V tem času bo poslovanje z občinsko upravo potekalo preko telefona in e-pošte ter preko oddaje e-vlog. Poleg drugih ukrepov, ki veljajo za celotno državo, pa je župan Ribnice Samo Pogorelc poslal priporočilo direktorjem in lastnikom podjetij za zaprtje proizvodnih obratov na območju občine Ribnica. V sodelovanju z Ribniškimi Skavti in Ribniškimi študenti pa občina zagotavlja varstvo na domu za otroke tistih staršev, ki so nepogrešljivi na delovnem mestu. Kontakt za nujno varstvo je tina.pecek@ribnica.si.

Iz Ribnice poročajo še, da omejujejo obiske na policijski postaji, ker želijo zaščititi zdravje svojih zaposlenih. Prebivalce prosijo, da naj se za nujne zadeve in vprašanja v čim večji meri poslužujejo elektronske pošte, interneta in telefonskih kontaktov ter naj čim manj hodijo neposredno na policijske enote.
Enak ukrep velja tudi na ostalih policijskih postajah v naših krajih. Policisti naprošajo vse, da interventno številko 113 uporabijo le za klice v sili, denimo za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih, torej takrat, ko ljudje nujno potrebujejo pomoč policije. Za vprašanja o koronavirusu deluje številka 080 14 04.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 18.3.2020 ob 11:10