profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 14: Epidemija odnesla Kolesarsko dirko po Sloveniji

Piše: P.M.

Čas objave:
20.03.2020 11:11

Med zadnjimi posledicami ukrepov za preprečevanje epidemije koronavirusa, z Dolenjske prihaja novica, da je odpovedana letošnja 27. kolesarska dirka Po Sloveniji.

Iz novomeškega KK Adria Mobil so sporočili, da je organizacija kolesarske dirke po Sloveniji, ki je lani zabeležila rekordne podatke o gledanosti in bi morala letos potekati med 10. in 14. junijem, kompleksen projekt z velikim številom sodelavcev in partnerjev, pri čemer je ključna časovna komponenta oziroma pravočasnost priprave vseh dejavnosti, zato je organizacijski odbor dirke sprejel težko, a hkrati odgovorno odločitev: dirke letos ne bo.
Za delodajalce pa medtem vsaj nekoliko bolj vzpodbudna vest - DZ je ponoči sprejel zakon, s katerim bo ob izpadu proizvodnje v času epidemije novega koronavirusa država podjetjem pomagala ohraniti delovna mesta. Če bodo delavce zaradi motene dobave ali izpada naročil napotili na čakanje na delo doma, bo del stroškov za plače poravnala država. Enako bo veljalo v primeru, da delavec ne bo prišel na delo zaradi odrejene karantene, je pojasnila Mateja Ribič z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.  
Pomoč države bo veljala za tiste delodajalce, ki zaradi epidemije ne morejo zagotavljati dela vsaj 30 odstotkom zaposlenim hkrati in jih bodo napotili na začasno čakanje na delo.


Na Radiu Krka bomo še naprej spremljali vse zadnje informacije glede epidemije, tako v programu v živo kot tudi v izrednih rubrikah. Naslednjo pripravljamo ob 16.uri in 10 minut. 

Koronavirus- Aktualno z Dolenjske, 20.3.2020 ob 11:10