gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 20: Tri žrtve koronavirusa in obisk v Metliki

Piše: R.K.

Čas objave:
23.03.2020 10:45

Tri žrtve koronavirusa, med njimi dve iz metliškega doma starejših. Pomemben obisk v Metliki in obljubljena pomoč.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je danes umrla tretja oseba, okužena s koronavirusom. Na ministrstvu za zdravje so pojasnili, da je šlo za 67-letnega moškega, ki je bil v bolnišnico pripeljan od doma, umrl naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva "za kompleksno situacijo", saj je imel več pridruženih bolezni in v preteklosti zdravstvene zaplete. Včeraj pozno popoldne pa so z ministrstva za zdravje sporočili, da je po okužbi s koronavirusom umrla 90-letna oskrbovanka doma starejših v Metliki.

Po zadnjih podatkih je v Sloveniji z novim koronavirusom okuženih 414 oseb, od tega v jugovzhodni Sloveniji 57. Trenutno se zaradi okužbe v bolnišnicah zdravi 55 oseb, od teh jih je v intenzivni terapiji deset.


Dom starejših občanov Metlika, je včeraj obiskal premier Janez Janša. Seznanil se je z razmerami v domu in zagotovil, da vlada dela vse, da bi zdravstvenim in drugim ustanovam, med njimi tudi domovom za starejše, zagotovili dovolj zaščitne opreme. Janša se je ob obisku odgovornim zahvalil za njihovo odzivnost in kooperativnost ter zagotovil, da krizni štab in vlada delata vse, da bi širjenje virusa v Sloveniji čim bolj zajezili. Z Janšo so se med drugim srečali direktorica metliškega doma starejših Iva Lozar, metliški župan Darko Zevnik in predstavnik metliške civilne zaščite Peter Šneljer.


Po besedah Šneljerja metliška civilna zaščita dela z vsemi močmi. Od obiska premierja si obeta predvsem to, da bodo lažje dobili zaščitna sredstva, s katerimi se bodo predstavniki civilne zaščite varneje odpravljali na intervencije.


Direktorica doma starejših občanov Metlika Iva lozar je ob robu obiska dejala, da so veseli, da so bili končno uslišani v tem, da potrebujejo pomoč. Dogovorili so se, da danes pridejo prostovoljci, prav tako medicinske sestre, da bodo lahko začeli normalno delati. Že včeraj sta prišli tudi dve predstavnici ministrstva za zdravje, ki sta jim na razpolago kot prostovoljki in jim bosta nudili strokovno pomoč. Na ta način bodo v domu tudi vsaj nekoliko razbremenili zaposlene, ki so bili do sedaj izredno obremenjeni.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 23.3.2020, ob 11:10