reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 27: Vzpodbudni podatki z Dolenjske!

Piše: P.M.

Čas objave:
26.03.2020 11:10

Po včeraj objavljenih 528 okužbah v Sloveniji, od tega 72 na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, Štab civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, ki dnevno zaseda, z veseljem ugotavlja, da se na območju Mestne občine Novo mesto že nekaj dni ni povečalo število okuženih z novim koranavirusom.

Število ostaja pri 6. Veseli in hvaležni so vsem občankam in občanom, da kot kaže odgovorno upoštevajo vse odrejene ukrepe in se zadržujejo doma, dodajajo pa: To naj nas opogumlja in zavezuje, da ukrepe tudi v prihodnje dosledno izvajamo.
Sicer pa posledice na našem koncu pušča dnevna prepoved dela dnevnim migrantom s Hrvaške. Na Dolenjskem in v Beli krajini je skupaj zaposlenih 650 delavcev, ki na delo dnevno prihajajo s Hrvaške. Po hrvaški petkovi prepovedi dela za dnevne migrante na tem območju, direktor tukajšnje Gospodarske zbornice Tomaž Kordiš pravi, da posledice čutijo vsa podjetja (več v pripetem posnetku).

So pa z novomeške in krške območne enote zavoda za zdravstveno zavarovanje sporočili, da so v tem obdobju izrednih razmer spremenili postopek odločanja o delazmožnosti, kar konkretno pomeni, da bo izbrani osebni zdravnik odločal o dela zmožnosti ne le za prvih 30 delovnih dni, ampak za obdobje trajajoče dela nezmožnosti do največ enega leta. Postopek je poenostavljen tako, da zahteva samo izdajo elektronskega bolniškega lista pri izbranem osebnem zdravniku. Kritje nadomestil za čas odsotnosti zaradi bolniškega staleža nad 30 delovnih dni ostaja nespremenjeno.
Toliko v tokratni rubriki, naslednjo s svežimi aktualnimi informacijami z Dolenjske pripravljamo ob 16h in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 26.3.2020 ob 11:10