900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 31: Med kritično bolnimi tudi mladi

Piše: P.M.

Čas objave:
28.03.2020 11:10

Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju je po zadnjih uradnih podatkih 91 okužb. V Metliki se je število povečalo na 45, samo v Domu starejših občanov Metlika je bilo včeraj pozitivih na okužbo z novim koronavirusom 18 brisov.

V MO Novo mesto je 8 okužb, v občini Semič 7, Trebnje pa 6. Po 4 okužbe so v občinah Ribnica in Šmarješke Toplice, 3 v občini Črnomelj, 2 v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Sevnica in Žužemberk, po ena pa v občinah Grosuplje, Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno. Na infekcijski kliniki v Ljubljani se sicer zdravi 50 bolnikov s covidom-19, v enoti intenzivne terapije jih je 13, med kritično bolnimi so po besedah generalnega direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja tudi mlajše osebe (več v pripetem posnetku).

Vlada je sicer že prejšnji teden napovedala, da bodo v primeru neupoštevanja trenutnih priporočil in ukrepov, uvedli nove. Zato – ostanimo doma in prispevajmo vsi k večji varnosti, pa tudi k hitrejšemu koncu epidemije. Na radiu Krka še naprej spremljamo dogajanje na našem koncu, s svežimi informacijami z Dolenjske se poleg programa v živo vrnemo v izredni rubriki ob 11.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 28.3.2020 ob 11:10