Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 33: Na JV 4 nove okužbe

Piše: P.M.

Čas objave:
29.03.2020 11:10

Med do včeraj uradno potrjenimi 684 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 95.

V Metliki, kjer je največ okužb, včeraj niso zabeležili povišanega števila in je ostalo pri 45, prav tako ostaja število nespremenjeno v Mestni občini Novo mesto, kjer je še vedno 8 okužb. Se je pa število okužb na 8 povečalo v občini Trebnje. V občini Semič je nespremenjeno število pri 7, za 1 se je povečalo število v občini Črnomelj, kjer so zdaj 4 okužbe, prav tako jih je toliko v občinah Ribnica in Šmarješke Toplice. Po dve okužbi sta v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Sevnica in Žužemberk, po ena pa v občinah Grosuplje, Dolenjske Toplice, Mirna, Mokronog-Trebelno in po novem tudi v občini Šentrupert.

V zavodu za prestajanje kazni zapora na Dobu so včeraj potrdili okužbo pri zaprti osebi. Kot so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, je bil zaprti pred tem v stiku z okoli 20 osebami, za katere so odredili osamitev. Okuženi ima sicer blage znake okužbe.

Podobno kot v ostalih organizacijah in zavodih tudi pri njih primanjkuje primerne zaščitne opreme. Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan pravi, da je v Sloveniji zaščitne opreme dovolj vsaj za teden dni (več v pripetem posnetku).

Številne organizacije se soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, na kakšen način se bo vlada spoprijela s tem in kakšne so ostale novosti, bomo spremljali še naprej na radiu Krka v programu v živo in v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske. Naslednjo pripravljamo jutri ob 16.uri in 10 minut.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 29.3.2020 ob 11:10