Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 36: Motoristi pomagali starostnikom

Piše: R.K.

Čas objave:
30.03.2020 15:45

Skoraj 100 okuženih na Dolenjskem in v Posavju. Motoristi skupaj za starostnike.


Včeraj so našteli 26 okužb z novim koronavirusom, skupaj je v Sloveniji tako potrjenih 756 primerov. Hospitaliziranih je 115 bolnikov, 28 jih zdravijo v intenzivni negi. Na Dolenjskem in v Posavju je skupaj potrjenih 99 okužb.

V Občinah Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog Trebelno so zabeležili po eno okužbo, v občinah Brežice, Ivančna Gorica, Kočevje, Šentrupert in Žužemberk po dve, V Sevnici 3. V Ribnici, Šmarjeških Toplicah po 4, v Semiču in Velikih Laščah 7. V Novem mestu je 8 okuženih, v občini Trebnje pa 9. Največ okuženih z novim koronavirusom v naših krajih je še vedno Metliki, 45.V Metliškem domu starejših, kjer so okuženi oskrbovanci, pozitivni na testu koronavirusa pa so bili tudi zaposleni, ki se zdravijo doma, primanjkuje zaščitne opreme.

Zato se je Moto klub Divja jaga odločil, da jim pomaga z nakupom zaščitnih, dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev. Nekaj so jih kupili sami, domu pa so podarili tudi tisoč evrov. Predsednik moto kluba Divja jaga Bojan Pejčič je povedal, da razkuževalna in dezinfekcijska sredstva zadostujejo za teden dni, mask pa bo verjetno dovolj za tri dni. Vendar pa upajo, da bomo vsaj malo pripomogli k zaščiti tistih, ki to najbolj potrebujejo in skrbijo za starejše občane v tej situaciji.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 30.3.2020, ob 16:10