20190212-00915116 Svet24.si

Znane podrobnosti tragične nesreče, v kateri je ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

boris tomasic hisa pl3 Reporter.si

Črna gradnja: kako je klet Borisa »Kdo vam ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Mislim, da me do »brezbesedja« lahko pripravi edino moj tri in pol letni Lev Odkrito.si

Ana Maria Mitič: »S težavami se je treba ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 42: V Metliki maska v vsako gospodinjstvo

Piše: R.K.

Čas objave:
02.04.2020 16:04

Občina Meltika bo vsem občanom v poštne nabiralnike razdelila brezplačne zaščitne maske. Lions klub Tebnje zbira rabljene računalnike.

Sloveniji so potrdili 56 primerov okužbe z novim koronavirusom, skupaj je v državi okuženih 897. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 112 bolnikov, od teh jih je 29 na intenzivni negi, štiri osebe so odpustili iz bolnišnice. Ena oseba je včeraj umrla.
V občini Metlika, kjer je okuženih v jugovzhodni regiji največ, so se po uveljavitvi novega odloka, ki med drugim določa, da je treba pri gibanju in zadrževanju v zaprtem prostoru uporabljati masko, odločili pomagati občanom. Na občini Metlika so se v sodelovanju z lokalnim podjetjem dogovorili in nabavili maske za vse občane. Metličani bodo tako v svoje nabiralnike prejeli zaščitne maske brezplačno.


V Trebnjem pa poteka akcija zbiranja rabljene, a še vedno delujoče računalniške opreme za učence, ki te opreme nimajo. Lions klub Trebnje je v sodelovanju z območnim Rdečim križem poiskal družine, ki bi potrebovale računalnik. teh je po njihovih podatkih petnajst. predsednica Lions kluba Trebnje Bojana Rebolj je povedala, da so sprva v klubu nameravali podariti zgolj računalnik ali dva, vendar so razmere na terenu pokazale, da so potrebe bistveno večje. Zato so se odločili, da akcijo razširijo na zbiranje rabljene, a seveda še vedno delujoče računalniške opreme, ki bi učencem omogočala dostojno izvajanje šolskih obveznosti. Če bodo z akcijo resnično pomagali vsaj enemu učencu, je namen njihove akcije dosežen. Če bo teh učencev več, smo skupaj z donatorji naredili res dobro delo, je dodala Reboljeva.

Rabljeno, a še delujočo računalniško opremo lahko do vključno srede, 8. aprila 2020, posamezniki ob upoštevanju vseh veljavnih smernic za preprečevanje širjenja koronavirusa oddajo na Zbirnem centru Globoko ob delavnikih med 7. in 14. uro, vendar po predhodni najavi na številki 040 757 622.