Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 45: V bolnišnici Nm pripravljeni na hospitalizacijo okuženih

Piše: P.M.

Čas objave:
04.04.2020 11:10

V Sloveniji število hospitaliziranih 112, iz naše regije 23. Kapacitete pripravljene tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Med do zdaj potrjenimi 934 okužbami v Sloveniji jih je na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju 115.
Še vedno jih je največ v občini Metlika, in sicer 49, v občini Trebnje jih je 11. V Mestni občini Novo mesto je 9 potrjenih okužb, po sedem okuženih pa v občinah Ribnica in Semič. V občini Črnomelj jih je 6, po štiri okužbe pa so zabeležili v občinah Sevnica, Šentrupert in Šmarješke Toplice. V občini Žužemberk sta dve, v Brežicah, Grosupljem, Ivančni Gorici in Kočevju so po tri. V občinah Dolenjske Toplice, Mirna in Mokronog-Trebelno pa je po ena okužena oseba.

Število hospitaliziranih se je na državni ravni zmanjšalo za sedem na 112, iz naše regije je do zdaj bolnišnično oskrbo potrebovalo 23 okuženih. Za zdaj jih hospitalizirajo na infekcijski kliniki ljubljanskega kliničnega centra in na kliniki Golnik, ko bodo tam kapacitete zapolnjene, pa so za hospitalizacijo po besedah direktorice Milene Kramar Zupan pripravljeni tudi v Splošni bolnišnici Novo mesto (več v pripetem posnetku).
Sicer pa je danes od polnoči tudi v naših krajih v veljavi nov ukrep vlade. Trgovine bodo zadnjo uro trgovanja od danes sprejemale le še ranljive skupine - invalide, upokojence in nosečnice. Prav tako so policisti za danes in jutri napovedali poostrene kontrole in nadzor nad upoštevanje prepovedi gibanja izven in med občinami. Na Policijski upravi Novo mesto sicer včeraj niso zabeležili kršitev, bodo pa, kot rečeno kontrole poostrili danes in jutri. Na radiu Krka bomo še naprej spremljali zadnje informacije z našega konca tako v programu v živo kot v izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske, naslednjo pripravljamo ob 16.uri in 10 minut.

Koronavirus – Aktualno z Dolenjske, 4.4.2020, 11:10