Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 47: Je pouk na daljavo uspešen?

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2020 11:10

Pouk na daljavo poteka že dva tedna - kako je uspešen? Nekateri učenci še vedno potrebujejo računalniško opremo.

Minila sta dva tedna, odkar so vzgojno-izobraževalni zavodi zaprli svoja vrata. Pouk na daljavo poteka tudi v osnovnih šolah v Krški občini, kjer so ravnatelji osmih osnovnih šol sporočili, da so šolsko delo hitro prilagodili novim razmeram in učenju na daljavo.

Tudi tistim učenkam in učencem, ki niso imeli dostopa do interneta ali pa računalnikov oz. tablic za spremljanje šolskega dela, pomagajo s šolsko opremo ali drugače. Kljub temu pa nekateri učenci še vedno nimajo računalniške opreme, zato pozivajo tako podjetja kot posameznike, da priskočijo na pomoč.


Po besedah predsednice aktiva ravnateljev krških osnovnih šol in ravnateljice brestaniške osnovne šole Martine Ivačič pouk na daljavo poteka uspešno. Gradiva objavljajo na spletni strani šole in preko elektronske pošte. V dogovoru z ministrstvom in Zavodom za šolstvo naj bi še v tem tednu družine, ki nimajo dostopa do internetne povezave prejele modem za priklop.

Minuli teden je Termoelektrarna Brestanica Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica podaril šest rabljenih prenosnih računalnikov za učence, ki jih nimajo, da bi lahko sodelovali pri pouku na daljavo. Ravnateljica Martina Ivačič se je zahvalila za donacijo in povedala, da so s temi računalniki zadostili skoraj vsem potrebam učencev, nekaj pa jih še vedno potrebujejo.

Računalnike pa potrebujejo tudi učenci iz Osnovne šole Šentjernej, ker prav tako uspešno izvajajo pouk na daljavo. Da bi vsem otrokom omogočili enake možnosti za izobraževanje, Občina Šentjernej poziva posameznike v lokalnem okolju, ki želijo donirati računalniško opremo, predvsem računalnike, laptope in tiskalnike, da se obrnejo na Občino Šentjernej na naslov: anita.petric@sentjernej.si. Trenutno potrebujejo še 15 računalnikov s tiskalniki.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 54.2020, ob 11:10