duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 47: Je pouk na daljavo uspešen?

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2020 11:10

Pouk na daljavo poteka že dva tedna - kako je uspešen? Nekateri učenci še vedno potrebujejo računalniško opremo.

Minila sta dva tedna, odkar so vzgojno-izobraževalni zavodi zaprli svoja vrata. Pouk na daljavo poteka tudi v osnovnih šolah v Krški občini, kjer so ravnatelji osmih osnovnih šol sporočili, da so šolsko delo hitro prilagodili novim razmeram in učenju na daljavo.

Tudi tistim učenkam in učencem, ki niso imeli dostopa do interneta ali pa računalnikov oz. tablic za spremljanje šolskega dela, pomagajo s šolsko opremo ali drugače. Kljub temu pa nekateri učenci še vedno nimajo računalniške opreme, zato pozivajo tako podjetja kot posameznike, da priskočijo na pomoč.


Po besedah predsednice aktiva ravnateljev krških osnovnih šol in ravnateljice brestaniške osnovne šole Martine Ivačič pouk na daljavo poteka uspešno. Gradiva objavljajo na spletni strani šole in preko elektronske pošte. V dogovoru z ministrstvom in Zavodom za šolstvo naj bi še v tem tednu družine, ki nimajo dostopa do internetne povezave prejele modem za priklop.

Minuli teden je Termoelektrarna Brestanica Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica podaril šest rabljenih prenosnih računalnikov za učence, ki jih nimajo, da bi lahko sodelovali pri pouku na daljavo. Ravnateljica Martina Ivačič se je zahvalila za donacijo in povedala, da so s temi računalniki zadostili skoraj vsem potrebam učencev, nekaj pa jih še vedno potrebujejo.

Računalnike pa potrebujejo tudi učenci iz Osnovne šole Šentjernej, ker prav tako uspešno izvajajo pouk na daljavo. Da bi vsem otrokom omogočili enake možnosti za izobraževanje, Občina Šentjernej poziva posameznike v lokalnem okolju, ki želijo donirati računalniško opremo, predvsem računalnike, laptope in tiskalnike, da se obrnejo na Občino Šentjernej na naslov: anita.petric@sentjernej.si. Trenutno potrebujejo še 15 računalnikov s tiskalniki.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 54.2020, ob 11:10