Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Luka Budak Njena.si

Luka po šovu doživel šok

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 48: Za koga odlok o začasni prepovedi gibanja ne velja?

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2020 14:58

V JV Sloveniji 119 potrjenih okužb. Primanjkuje krvi, zato Rdeči križ vabi krvodajalce na krvodajalske akcije. V Ribnici izjemen odziv prostovoljcev.

V Jugovzhodni Sloveniji je bilo do včeraj 119 oseb, pri katerih so potrdili okužbo s koronavirusom. V celotni Sloveniji so sicer odkrili 20 novih primerov, trenutno pa je potrjenih 997 okužb s covid-19. Včeraj je za posledicami te bolezni umrlo 6 oseb, skupno število umrlih se je tako povzpelo na 28. Hospitaliziranih je trenutno 108 oseb, od tega 31 na intenzivnih oddelkih.

V teh dneh, ko moramo biti doma, pa začenja primanjkovati krvi. Trenutno primanjkuje krvi vseh krvnih skupin, najbolj pa krvne skupine AB-. Območno združenje rdečega Križa Sevnica zato ta torek in sredo pripravlja krvodajalski akciji, ki bosta v Športnem domu Sevnica.
Vendar pa zanje veljajo previdnostni ukrepi. Zato se krvodajalci za datum in uro prihoda dogovorijo na transfuzijskem centru Ljubljana, na telefonskih številkah 051 389 270 ali 051 671 147. Nujno je, da se prej najavite, da ne bo gneče pred vhodom. Iz Rdečega križa še sporočajo, da krvodajalci lahko v primeru, da gredo na krvodajalsko akcijo, prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, zanje pa odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine v tem primeru ne velja, je povedala sekretarka Rdečega Križa Sevnica Mojca Pinterič Krajnc.

V občini Ribnica pa bodo poskrbeli za svoje občane tako, da bodo vsem zagotovili brezplačne zaščitne maske. Občina je s prejetimi donacijami kupila material in za pomoč pri izdelavi mask zaprosila vse šivilje v občini. Odziv je bil izjemen, saj se je v le treh urah od objavljenega poziva javilo več kot 50 prostovoljk, ki bodo sešile skoraj 3000 mask. Vsako izmed 3300 gospodinjstev v občini pa bo v prihodnjem tednu v nabiralnik prejelo še po dve zaščitni maski za enkratno uporabo.

Koronavirs - Aktualno z Dolenjske, 5.4.2020, ob 16:10