Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 48: Za koga odlok o začasni prepovedi gibanja ne velja?

Piše: R.K.

Čas objave:
05.04.2020 14:58

V JV Sloveniji 119 potrjenih okužb. Primanjkuje krvi, zato Rdeči križ vabi krvodajalce na krvodajalske akcije. V Ribnici izjemen odziv prostovoljcev.

V Jugovzhodni Sloveniji je bilo do včeraj 119 oseb, pri katerih so potrdili okužbo s koronavirusom. V celotni Sloveniji so sicer odkrili 20 novih primerov, trenutno pa je potrjenih 997 okužb s covid-19. Včeraj je za posledicami te bolezni umrlo 6 oseb, skupno število umrlih se je tako povzpelo na 28. Hospitaliziranih je trenutno 108 oseb, od tega 31 na intenzivnih oddelkih.

V teh dneh, ko moramo biti doma, pa začenja primanjkovati krvi. Trenutno primanjkuje krvi vseh krvnih skupin, najbolj pa krvne skupine AB-. Območno združenje rdečega Križa Sevnica zato ta torek in sredo pripravlja krvodajalski akciji, ki bosta v Športnem domu Sevnica.
Vendar pa zanje veljajo previdnostni ukrepi. Zato se krvodajalci za datum in uro prihoda dogovorijo na transfuzijskem centru Ljubljana, na telefonskih številkah 051 389 270 ali 051 671 147. Nujno je, da se prej najavite, da ne bo gneče pred vhodom. Iz Rdečega križa še sporočajo, da krvodajalci lahko v primeru, da gredo na krvodajalsko akcijo, prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, zanje pa odlok o začasni prepovedi gibanja izven občine v tem primeru ne velja, je povedala sekretarka Rdečega Križa Sevnica Mojca Pinterič Krajnc.

V občini Ribnica pa bodo poskrbeli za svoje občane tako, da bodo vsem zagotovili brezplačne zaščitne maske. Občina je s prejetimi donacijami kupila material in za pomoč pri izdelavi mask zaprosila vse šivilje v občini. Odziv je bil izjemen, saj se je v le treh urah od objavljenega poziva javilo več kot 50 prostovoljk, ki bodo sešile skoraj 3000 mask. Vsako izmed 3300 gospodinjstev v občini pa bo v prihodnjem tednu v nabiralnik prejelo še po dve zaščitni maski za enkratno uporabo.

Koronavirs - Aktualno z Dolenjske, 5.4.2020, ob 16:10