Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 49: V KK zagotovljeni bivalni prostori

Piše: R.K.

Čas objave:
06.04.2020 10:40

Adria Mobil spet začela z delom. V občini Krško imajo za zdravstveno osebje, pripadnike civilne zaščite in policije na voljo prostore za bivanje.

V novomeški Adrii Mobil, kjer so zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja zaposlenih ob izbruhu epidemije koronavirusa pred 14 dnevi začasno zaustavili proizvodnjo, bodo to ponovno zagnali. Operativno pripravo za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa so začeli danes, zagon celotne proizvodnje je predviden jutri. V vsem tovarniškem kompleksu je obvezna uporaba zaščitnih sredstev, zagotovili so dodatna sredstva za higieno oz. razkužila, milo in drugo. Da bi se izognili gneči, so uvedli t. i. drsni delovni čas. Določili so poseben režim ob vstopu v podjetje, prilagodili organizacijo prehrane za zaposlene in zagotovili dodatno čiščenje ter razkuževanje prostorov. S sodelovanjem strokovnih sodelavcev novomeškega Rdečega križa bodo še naprej preverjali telesno temperaturo vseh zaposlenih.


Medtem pa iz občine Krško sporočajo, da so v sodelovanju z javnimi zavodi ocenili, kateri prostori s področja vzgoje in izobraževanja bi bili primerni za nastanitev zdravstvenega osebja, pripadnikov civilne zaščite in policije. Primerne za nastanitev bi bile športne dvorane pri osnovnih šolah in Šolskem centru Krško – Sevnica, ker so lahko fizično ločene od glavnega objekta in imajo ustrezno zagotovljeno sanitarno opremljenost s kopalnicami in sanitarijami.
Sicer pa je občina že ob začetku epidemije uredila nastanitev za zdravnico iz Hrvaške, ki dela v Zdravstvenem domu Krško.  V Zdravstvenem domu Krško vse uporabnike naprošajo, da vstopajo v prostore z lastno osebno varovalno opremo. Direktorica Tatjana Fabjančič Pavlič je povedala, da za paciente, ki potrebujejo nujne in zelo hitre specialistične preglede, so organizirali delo specialistične ambulante; pulmološko, razvojno in psihiatrično ambulanto. Fabjančič Pavličeva dodaja, da delo prilagajajo pacientom in pri tem pazijo, da ne izpostavljajo vseh zdravstvenih delavcev.

Koronavirs - Aktualno z Dolenjske, 6.4.2020, ob 11.10