hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske Novo mesto

Aktualno 5: Tudi v JV regiji danes več okužb

Piše: P.M.

Čas objave:
15.03.2020 16:11

Do 14. ure so v Sloveniji na okužbo s koronavirusom testirali 6156 oseb, okužba je bila potrjena pri 219 osebah. Na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju od včeraj trije več, torej 42.

Po zadnjih informacijah hrvaških oblasti prepoved vstopa za slovenske državljane v Hrvaško ne velja, ne morejo pa slovenski državljani več vstopati na območje Srbije. Pri nas se s ponedeljkom ob polnoči začasno prepoveduje obratovanje lokalov, vlada pripravlja odlok za prepoved neposredne prodaje blaga in storitev potrošnikom, a trgovine z živili, lekarne, banke, pošte in bencinski servisi po zagotovilih ministra Počivalška ostajajo odprti. Ustavlja pa se po besedah ministra Jerneja Vrtovca javni potniški promet.

Tako bo tudi v Mestni občini Novo mesto ukinjen mestni potniški promet. Za informacije in zagotavljanje nujnih potreb najranljivejših skupin prebivalstva (predvsem starejših) pa so uvedli dežurno telefonsko številko – 07 39 39 289. Dežurna številka je na voljo vsak dan med 7. in 20. uro.

Medtem ko se praktično vsa Slovenija zaustavlja, pa za zdaj v novomeški tovarni zdravil Krka nič ne kaže na tovrstne ukrepe. V Krki namreč zaenkrat ne ustavljajo proizvodnje, po naših informacijah tako vsi delavci za zdaj jutri odhajajo v službo. Enako po naših informacijah velja za Revoz. O vsem nadaljnjem dogajanju na Dolenjskem vas bomo še naprej aktivno obveščali v programu Radia Krka v živo ter v novih izrednih rubrikah Aktualno z Dolenjske!

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 15.3.2020, 16:10