duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

Samantha Katie James Svet24.si

Miselne akrobacije neke misice izzvale šok, ...

cerar pocivalsek-smc Reporter.si

Sanjske ponudbe za osem odpisanih: razkrivamo, ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

branko cvek Njena.si

Ljubezen po domače: Branka osvojila vztrajna ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 52: Vse bodo pregledane

Piše: R.K.

Čas objave:
07.04.2020 16:38

Oddelek ginekologije deluje drugače, vendar obravnavajo vse, ki potrebujejo pomoč.

V Sloveniji so danes potrdili 38 novih primerov okužbe s koronavirusom.  V naših krajih ostaja stanje okuženih nespremenjeno.

V novomeški bolnišnici na oddelku ginekologije delo zaradi epidemije poteka nekoliko drugače, kot prej. Vendar pa Damjana Koželj, predstojnica ginekološkega oddelka zagotavlja, da obravnavajo vse ženske, ki imajo ginekološke težave in jim pomagajo. Operacije, ki niso nujne, so odpovedali. Pri obravnavi nosečnic je prišlo, tako kot drugod po Sloveniji, do sprememb. Dispanzer za nosečnice trenutno v novomeški bolnišnici ne poteka, vse paciente so preusmerjene v novomeški Zdravstveni dom, kjer so pregledane po protokolu, kot velja za celo Slovenijo. Tudi v Trebnjem in Črnomlju poteka ginekološka ambulanta, ampak v zmanjšanem obsegu.Damjana Koželj, predstojnica ginekološkega oddelka je dodala, da vse nosečnice, ki imajo vprašanja, lahko pokličejo v delujoče ambulante, urnik je objavljen na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja ali pa k njim v porodnišnico.

Koželjeva dodaja, da naj vse nosečnice z ginekološkimi težavami, ki imajo tudi morebitne respiratorne težave, ob klicu tudi povedo, da niso zdrave, da se zdravstveni delavci ustrezno zaščitijo. Koželjeva dodaja, da bodo vse, ne glede na njihovo zdravstveno stanje pregledane. 

Kronavirus - Aktualno z Dolenjske, 7.4.2020, ob 16:10