Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 55: Udarniška akcija na Mirni

Piše: R.K.

Čas objave:
09.04.2020 11:15

Številni prostovoljci so se lotili šivanja zaščitnih mask. Dve tretjini gospodinjstev v občini Mirna že z maskami, preostali do konca tedna.

Po enotedenskih prizadevanjih je minuli petek podjetje M Tom iz Mokronoga dobilo blago za izdelavo pralnih mask, ki so ga v podjetju skrojili in skupaj z elastiko oziroma trakovi še isto dopoldne donirali občini Mirna. Prek družbenih omrežij je stekla akcija iskanja prostovoljcev za šivanje mask na domu.

Material je prostovoljcem župan razdelil v soboto, dobrih 24 ur zatem je že prevzel sešite maske, v ponedeljek je prva tretjina gospodinjstev v občini prejela pakete, druga tretjina v torek, preostala gospodinjstva pa bodo maske prejela do konca tedna, saj jih prostovoljci še šivajo.



Župan občine Mirna Dušan Skerbiš je povedal da so na Mirni stopili skupaj za dobro vseh ter dodal, da kar 25 prostovoljcev šiva zaščitne pralne maske. Pohvalil jih je, da so izjemno odzivni in hitri, odprti in pripravljeni pomagati. Vsako gospodinjstvo v občini bo tako prejelo eno zaščitno masko za enkratno uporabo iz fonda mask, ki ga je občinski štab civilne zaščite prejel od regijske izpostave Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje in eno pralno zaščitno masko, ostale pralne maske pa bodo prejeli gasilci, po potrebi pa tudi občani iz večštevilčnih družin, ranljive skupine in tisti stanovalci Doma starejših občanov Trebnje, ki prihajajo iz mirnske občine.

V mestni občini Novo mesto pa so zagotovili 2000 mask za večkratno uporabo za starejše in kronično bolne. Maske so predstavnikom krajevnih skupnosti na voljo v občinskem štabu civilne zaščite, vsaka izmed krajevnih skupnosti pa bo prejela sorazmerno število mask glede na število prebivalcev in jih mednje razdelila. Štab civilne zaščite MONM pa bo zaščitno opremo še naprej prioritetno zagotavljal za potrebe Doma starejših občanov Novo mesto, humanitarnih organizacij in javnih služb.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 9.4.2020, ob 11:10