Saša Einsiedler-18 Dobra karma

Minus na računu je za znano Slovenko postal ...

Ilda Šaulić Svet24.si

Srbska zvezdnica potrdila: noseča in okužena s ...

veselin djurovic pl Reporter.si

Obtožnica zaradi izsiljevanja podjetnika: če bi ...

Jelko Kacin Svet24.si

Jelko Kacin sporočil, da Hrvaške od sobote ne bo...

ales hojs Necenzurirano

Kava Aleša Hojsa, ki zanima NPU

Vojo Djuran Odkrito.si

Slovo optimista s prekrasnim glasom

2__BVP0244o Njena.si

Marko Potrč trdi: jutri se zapirajo meje s ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 56: V Mokronou zagotovili maske z občane

Piše: R.K.

Čas objave:
09.04.2020 16:10

V JV Sloveniji se je število okuženih povečalo za dva. Največ okuženih še vedno v občini Metlika. V občini Mokronog-Trebelno zagotovili maske za vse.

Včeraj so na območju celotne Slovenije okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri 33 ljudeh, skupno število okuženih se je povzpelo na 1124. Število smrtnih primerov se je povečalo za tri, skupaj je umrlo 43 bolnikov.  V Sloveniji je okuženih 208, okuženi, ki so zaposleni v domovih za starejše občane je 72, število okuženih oskrbovancev v domovih za starejše občane pa na 225.


V Jugovzhodni Sloveniji je bilo včeraj skupno 122 okužb, zabeležili so 2 novi.

Po zadnjih podatkih je v Metliki okuženih 54 oseb, večina od njih je iz Doma starejših občanov. Na negovalnem oddelku doma, kjer so oboleli ločeni od ostalih stanovalcev, imajo nameščenih 17 postelj.


Direktorica Doma starejših občanov Metlika Ivica Lozar je povedala, da imajo vse negovalne postelje zasedene in da življenje v domu poteka "v redu". Dodala je, da še vedno delajo na preventivi in še vedno opazujejo ljudi. Če pride do kakšnih znakov, zdravniki odreagirajo. Za zdravstveno stanje stanovalcev sicer skrbi zdravniška ekipa iz Splošne bolnišnice Novo mesto in zdravstvenih domov Novo mesto, Metlika in Črnomelj.

Zdaj pa v občino Mokronog-Trebelno, kjer so za svoje občane zagotovili po dve pralni maski za vsako gospodinjstvo. Župan občine Anton Maver je ob tem povedal, da gre velika zahvala vsem, ki v teh neprijaznih časih pomagajo po svojih najboljših močeh, na prvem mestu prostovoljcem, civilni zaščiti, podjetjem, negovalkam v domovih, trgovkam in trgovcem, celotnemu medicinskemu osebju, farmacevtom, učiteljem in vzgojiteljem, ki poučujejo na daljavo in se trudijo otrokom olajšati stiske osamitve, vsem, ki delajo od doma in skrbijo, da naše gospodarstvo ne stoji na mestu. Zahvalili pa se je tudi vsem njegovim sodelavcem in občanom, ki spoštujejo in upoštevajo vsa navodila, ki so potrebna za zajezitev širjenja virusa.

V Mokronogu bodo do sobote gasilci iz petih tamkajšnjih prostovoljnih gasilskih društev razdelili več kot 2000 pralnih mask.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 9.4.2020, ob 16:10