mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 66: Začeli izvajati nenujne zdravstvene preglede

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2020 16:10

Danes so zdravstvene ustanove znova začele izvajati nenujne ambulantne specialistične dejavnosti, nekatera podjetja pa so spet zagnala proizvodnjo.

Na praznični ponedeljek je bilo ob 541 izvedenih testiranjih potrjenih osem novih okužb z novim koronavirusom. Skupno število hospitaliziranih je bilo pri 103, to je osem več kot v nedeljo, na intenzivni negi jih je bilo 35. Ob eni dodatni smrti se je število umrlih dvignilo na 56. V jugovzhodni Sloveniji je število potrjenih okužb 138.

Danes so zdravstvene ustanove znova začele izvajati nenujne ambulantne specialistične dejavnosti, nekatera podjetja pa so spet zagnala proizvodnjo.

Direktorice Splošne Bolnice Novo mesto Milena Kramar Zupan je povedala, da so začeli izvajati zdravstvene preglede in posege. Paciente bodo kontaktirali osebno, oz. jih poklicali po telefonu. Na podlagi opravljenega telefonskega razgovora, bodo dobili točen datum, uro in natančna navodila.



Kramar Zupanova dodaja da zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije, prosijo, da pacienti pridejo na naročen termin ob točno določeni uri in z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico. Hkrati še obveščajo, da bodo pred samim vhodom še vedno izvajali poostren nadzor, kjer bomo paciente natančno usmerili v nadaljnjo obravnavo in skrbeli za varen vstop.

Tisti samozaposleni, ki jim bo država v trenutnih razmerah epidemije novega koronavirusa priskočila na pomoč z oprostitvijo plačila socialnih prispevkov in izplačilom mesečnega temeljnega dohodka, lahko pri Finančni upravi RS že vložijo ustrezno izjavo. Prva izplačila pomoči je pričakovati 25. aprila.

Za pomoč lahko zaprosijo tisti, ki so v marcu utrpeli vsaj 25-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem oz. v aprilu ali maju vsaj 50-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 14.4.2020, ob 16:10