Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

darja-gajšek Njena.si

Ne boste verjeli, kaj se je Darji Gajšek zgodilo ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 66: Začeli izvajati nenujne zdravstvene preglede

Piše: R.K.

Čas objave:
14.04.2020 16:10

Danes so zdravstvene ustanove znova začele izvajati nenujne ambulantne specialistične dejavnosti, nekatera podjetja pa so spet zagnala proizvodnjo.

Na praznični ponedeljek je bilo ob 541 izvedenih testiranjih potrjenih osem novih okužb z novim koronavirusom. Skupno število hospitaliziranih je bilo pri 103, to je osem več kot v nedeljo, na intenzivni negi jih je bilo 35. Ob eni dodatni smrti se je število umrlih dvignilo na 56. V jugovzhodni Sloveniji je število potrjenih okužb 138.

Danes so zdravstvene ustanove znova začele izvajati nenujne ambulantne specialistične dejavnosti, nekatera podjetja pa so spet zagnala proizvodnjo.

Direktorice Splošne Bolnice Novo mesto Milena Kramar Zupan je povedala, da so začeli izvajati zdravstvene preglede in posege. Paciente bodo kontaktirali osebno, oz. jih poklicali po telefonu. Na podlagi opravljenega telefonskega razgovora, bodo dobili točen datum, uro in natančna navodila.Kramar Zupanova dodaja da zaradi zagotavljanja varnosti v času epidemije, prosijo, da pacienti pridejo na naročen termin ob točno določeni uri in z zaščitno masko, ki si jo zagotovijo in nadenejo že pred vstopom v samo bolnišnico. Hkrati še obveščajo, da bodo pred samim vhodom še vedno izvajali poostren nadzor, kjer bomo paciente natančno usmerili v nadaljnjo obravnavo in skrbeli za varen vstop.

Tisti samozaposleni, ki jim bo država v trenutnih razmerah epidemije novega koronavirusa priskočila na pomoč z oprostitvijo plačila socialnih prispevkov in izplačilom mesečnega temeljnega dohodka, lahko pri Finančni upravi RS že vložijo ustrezno izjavo. Prva izplačila pomoči je pričakovati 25. aprila.

Za pomoč lahko zaprosijo tisti, ki so v marcu utrpeli vsaj 25-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem oz. v aprilu ali maju vsaj 50-odstotno zmanjšanje prihodkov v primerjavi s februarjem.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 14.4.2020, ob 16:10