Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 68: Primanjkuje krvi - v Krškem dve krvodajalski akciji

Piše: R.K.

Čas objave:
15.04.2020 16:10

Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih krvodajalske akcije potekajo nekoliko drugače, kot smo bili vajeni doslej.

Včeraj so v Sloveniji potrdili 28 okužb z novim koronavirusom, skupaj je okuženih 1248 ljudi. Zaradi covida-19 je hospitaliziranih 96 ljudi, 34 se jih zdravi v intenzivni terapiji, v domačo oskrbo so jih odpustili 13. Včeraj je zaradi covida-19 umrlo pet ljudi, doslej skupaj že 61. V jugovzhodni Sloveniji je število okuženih nespremenjeno, 138.

Zaradi pomanjkanja krvi, v Krškem pripravljajo krvodajalsko akcijo, ki bo zaradi velikega odziva krvodajalce tokrat potekala kar dva dni. Krvodajalski akciji bosta v torek, 21. in v sredo 22. aprila v Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, v veliki športni dvorani, kjer bo tudi vhod.

Zaradi zaščite krvodajalcev in zaposlenih ter preprečevanja možnih prenosov bolezni Rdeči križ izvaja prilagojene krvodajalske akcije, na katere vabijo krvodajalce na točno določeno uro.



Tisti, ki bi želeli darovati kri, naj pokličejo transfuzijski center LJUBLJANA ZTM, na številki: 051 389 270 ali 051 671 147 in se dogovorijo o uri prihoda. Krvodajalce prosijo, da pred predhodne najave ne hodijo na mesto odvzema.

Z omenjenimi ukrepi preprečujejo okužbe in širjenje bolezni COVID-19 med ljudmi. Po do sedaj znanih podatkih se s transfuzijo krvi bolezen COVID–19 ne prenaša.

Uredba glede gibanja prebivalstva iz ene občine v drugo po besedah pristojnih ne velja za krvodajalce, ki lahko prehajajo iz ene občine v drugo na mesto odvzema krvi, ne glede na to, kje bivajo, in kje darujejo kri.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 15.4.2020, ob 16:10