atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Koronavirus - aktualno z Dolenjske

Aktualno 70: Tudi v Sevnici do knjig

Piše: R.K.

Čas objave:
16.04.2020 16:10

V jugovzhodni Sloveniji število okuženih ostaja nespremenjeno - 138. V Sevnici si po novem lahko izposodite knjige.

V Sloveniji so v sredo opravili 1023 testiranj na novi koronavirus, potrjenih je 21 novih okužb, skupaj 1269, je objavila vlada. V bolnišnicah se je zdravilo 99 bolnikov s covidom-19, od tega 31 v enoti za intenzivno terapijo. Devet bolnikov so odpustili v domačo oskrbo. Prvič po 30. marcu ni bilo smrtnih žrtev covida-19. V naši regiji ostaja število okužb nespremenjeno, 138.

V Knjižnici Sevnica je od danes dalje možna izposoja knjižnega gradiva. Storitev izposoje je omogočena v omejenem obsegu iz zbirke knjižnice v Sevnici. Sistem izposoje je vzpostavljen skladno z vsemi varnostnimi ukrepi.


Gradivo si je mogoče izposoditi tako, da v spletnem katalogu knjižničnega gradiva COBISS najprej preverite razpoložljivost gradiva v osrednji knjižnici v Sevnici; seznam želenega gradiva, skupaj z navedbo številke članske izkaznice, imena in priimka ter telefonske številke posreduje na elektronski naslov info@knjiznica-sevnica.si. V seznamu mora biti naveden naslov knjige, ime in priimek avtorja in leto izdaje publikacije. Ko bo naročeno gradivo pripravljeno, bo bralec prejel obvestilo po elektronski pošti. Gradivo bo lahko prevzel pred stranskim vhodom v stavbo, pri knjižničnem nabiralniku na naslovu Prešernova ulica 1, od ponedeljka do petka med 9. in 14. uro.
Prevzem bo potekal brez stikov in sicer tako, da bo bralec s klicem na telefonsko številko 051 457 741 obvestil dežurnega zaposlenega, da je v bližini knjižnice, zaposleni pa bo pripravljeno gradivo postavil na knjižnični nabiralnik. Izposojeno gradivo bo mogoče vrniti, ko bo knjižnica ponovno odprta. V času prilagojenega poslovanja zamudnina ne bo evidentirana. Bralci si lahko izposodijo do pet naslovov knjižnega gradiva.

Gradivo iz knjižnic si lahko izposodite sicer tudi iz drugih knjižnic v naših krajih. To omogočajo Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto, Knjižnica Pavla Golie Trebnje in Knjižnica Kočevje.

Koronavirus - Aktualno z Dolenjske, 16.4.2020, ob 16:10